Dette bekrefter klubben på sin Twitter-konto og hjemmeside torsdag ettermiddag.

— Everton Football Club beklager å annonsere at Roberto Martínez har forlatt jobben som Everton-manager med umiddelbar virkning, heter det.

Når en kamp gjenstår denne sesongen ligger Everton på 12. plass i Premier League. Onsdag kveld ble det 0-3-tap mot Sunderland.

Kontrakt til 2019

Roberto Martínez (42) hadde i utgangspunktet kontrakt frem til sommeren 2019. — Formannen og styret vil takke Roberto for hans innsats de siste tre sesongene i klubben. Roberto har vært en fin ambassadør for klubben og har alltid stått frem med integritet og verdighet, heter det i pressemeldingen.

Everton påpeker selv at Martínez har sikret dem deres høyeste poengsum i Premier League, avansement til åttedelsfinale i Europaligaen, samt semifinalespill i begge de hjemlige cupene.

— Han har også spilt en nøkkelrolle i utviklingen av flere unge spillere, skriver klubben.

Merseyside-klubben hadde ambisjoner om å kjempe i toppen av Premier League denne sesongen. Laget har vunnet bare fem hjemmekamper på Goodison Park i serien så langt, den svakeste poengfangsten på eget gress siden 1981. Martínez ønsket ikke å snakke om sin egen fremtid etter 0-3-tapet mot Sunderland.

– Det er egentlig ikke et spørsmål, sa Martínez til Sky Sports, før han høflig avsluttet intervjuet.

Nederlender overtar?

Martínez startet sin managerkarriere i Swansea i 2007. Senere var han også i Wigan, før han så gikk til Everton i 2013. Frank de Boer regnes som en av favorittene til å ta over. Nederlenderen var ferdig som hovedtrener for Ajax onsdag kveld.