Forrige helg stanset Sporting Gijón serielederens seiersrekke på 16 kamper, og i midtuken ble det et sjeldent tap da Arsenal slo Barcelona 2-1 i Mesterligaen.

Søndag var katalanerne tilbake på vinnersporet da Athletic Bilbao ble slått 2-1 hjemme på Camp Nou, etter mål av David Villa og Lionel Messi.

– Det viktige er at vi vant, ikke at jeg scoret. I dag gjorde de det vanskelig for oss fra start til slutt, sa Messi ifølge NTB.

Allerede etter fire minutter lå den første ballen i nettet til de formsterke baskerne som jakter spill i Europa neste sesong. Xavi løftet ballen i bakrommet til en tilsynelatende offsideplassert Dani Alves, og brasilianeren la ballen tilbake til David Villa som enkelt satte inn 1-0 etter bare fire minutters spill.

Se Villas scoring:

Barcelona vs Athletico Bilbao, 1-0 Gjestene hadde også sine muligheter, men Barcelona-keeper Pinto vartet opp med en feberredning slik at hjemmelaget kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Dramatisk omgang

Fem minutter etter hvilen fikk Athletic uttelling. Fernando Llorente ble felt av Sergio Busquets, og bortelaget fikk straffe som Andoni Iraola satte sikkert i mål.

Se straffeutligningen:

Barcelona vs Athletico Bilbao, 1-1 Kampen var av det dramatiske slaget, og minuttet etter utvisningen ville bortelaget ha Gerard Piqué utvist etter en takling som bakerste mann, men forsvareren fikk bare det gule kortet. På motsatt side ropte hjemmelaget på straffe da Lionel Messi ble felt etter en drøy time, men dommeren lot spillet gå – til store protester fra hjemmelaget.

Barcelona presset mer og mer på for den avgjørende scoringen, og 12 minutter før slutt dukket Lionel Messi opp – som så ofte før. Fra fire meter satte han et innlegg fra høyre høyt i nærmeste hjørne, og sørget med det for ro i rekkene.

Se Messis matchvinnerscoring:

Barcelona vs Athletico Bilbao, 2-1 Athletic Bilbao hadde lite å svare med, og Barcelona var nærmere tre og fire mål enn gjestene var utligning i sluttminuttene.

Seieren betyr at Barcelona leder serien med fem poeng mer enn tittelutfordrer Real Madrid. Athletic Bilbao ligger på en fin femteplass, med åtte poeng opp til Villarreal på plassen over.

Statistikksenter La Liga:

PS! Barcelona-keeper Victor Valdés sto over kampen med en kneskade. 29-åringen pådro seg skaden i mesterligakampen mot Arsenal onsdag, og ifølge klubben er det uvisst hvor lenge han blir borte fra banen.

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 24. runde:

Almería – Deportivo La Coruña 1-1 (0-0). A: Pablo Piatti (48). D: Daniel Aranzubia (90). T: 12.000. Se høydepunktene:

Almeria vs Deportivo, Match Highlight Barcelona – Athletic Bilbao 2-1 (1-0). B: David Villa (4), Lionel Messi (78). A: Andoni Iraola (str.51). T: 80.000. Getafe – Racing Santander 0-1 (0-0). R: Pablo Pinillos (str. 88). T: 10.000. Rødt kort: Ivan Marcano (87), Getafe.

Osasuna – Espanyol 4-0 (1-0). O: Javad Nekounam (14,. str. 55), Lolo (80), Fernando Soriano (88). T: 15.000. Sevilla – Hércules 1-0 (1-0). S: Ivan Rakitic (21). T: 25.000. Se høydepunktene:

Sevilla vs Hercules, Match Highlight Villarreal – Málaga 1-1 (1-0). V: Marco Ruben (36). M: Sebastian Fernandez (82).

Se høydepunktene:

Villareal vs Malaga, Match Highlights

Spilt lørdag:

Real Madrid – Levante 2-0 (2-0). R: Karim Benzema (6), Ricardo Carvalho (41). T: 74.000. Valencia – Sporting Gijón 0-0. T: 40.000. Zaragoza – Atlético Madrid 0-1 (0-0). A: Sergio Agüero (66). T: 23.000. (©NTB)