COPA AMÉRICA, FINALE: CHILE-ARGENTINA 0-0 (4-1 etter straffesparkkonkurranse)

Natt til søndag vant Chile Copa América for første gang i turneringens 99 år lange historie, da de gikk seirende ut av en straffesparkkonkurranse med Argentina. Lionel Messi (28) derimot, venter fortsatt.

Etter sitt andre finaletap med landslaget på to år, har Messi fortsatt til gode å vinne noe på seniornivå med sitt kjære fedreland. Han vant riktig nok OL-turneringen i 2008, men det er primært en U23-turnering.

LENGSELEN: Lionel Messi går forbi Copa América-trofeet, som han og Argentina ikke lyktes med å erobre. Foto: AP

Messi scoret selv på sin straffe, men han endte opp på den tapende siden etter at lagkameratene Ever Banega og Gonzalo Higuaín sviktet fra straffemerket. Superstjernen fikk enda mer dårlig nytt i løpe av kvelden.Barcelona-spillerens to foreldre, Celia og Jorge, samt hans to brødre Rodrigo og Matias, fikk nemlig enn alt annet enn behagelig opplevelse i Santiago de Chile i går.

Etter at første omgang var over, kom nemlig flere av hjemmelagets supportere bort og dyttet dem. De skal også ha skreket fornærmelser mot familien, skriver den argentinske avisen Olé.

Reagerte på takling

Situasjonen som vekket de sterke følelsene var da Chiles midtbanespiller Marcelo Díaz taklet Messi hardt like før pause. Ifølge avisen Clarín, skal Messis bror Rodrigo også ha blitt slått i bakken.

Etter at familien mottok trusler og fornærmelser, tok Argentinas ambassadør i Chile Ginés González García grep. Hun tok familien opp høyere opp i stadionanlegget, for å komme seg bort fra de illsinte hjemmesupporterne.

Ikke bare var nattens oppgjør en finale, det var også en kamp mellom to naboland. Det bidro nok til å skape en svært lidenskapelig stemning, på godt og vondt.