Englands nye landslagstrener, Sam Allardyce, mener han har egenskapene og erfaringen som skal til for å bli en suksessrik manager for England.

Den tidligere Sunderland-manageren ble intervjuet til jobben for ti år siden, men den gangen fikk han den ikke. Nå er han endelig på plass som manager for «Three Lions». Mandag ble han presentert.

– Det er ti år siden jeg ble intervjuet sist, og å sitte her er utrolig spennende for meg. Jeg tror jeg passer godt til jobben. Jeg håper hvert fall at jeg gjør det. Jeg tror jeg har erfaringen som skal til for å utfordre ikke bare England-laget, men også meg selv, sa han på en pressekonferanse mandag.

– Å lede fem Premier League-klubber har gitt meg enormt med erfaring. Ingen andre har ledet fem ulike Premier League-klubber.

55-åringen har ledet Bolton, Sunderland, West Ham, Newcastle og Blackburn.

– Det som har slått meg fra mitt ståsted er den overveldende støtten jeg har fått fra alle hold.

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt over å være ny England-manager, og jeg ser fram til oppgaven med å kvalifisere til VM og deretter jobbe videre.

Jobbet med klassespillere

Et ankepunkt mot Allardyce, er hans mangel på trofeer og erfaring med spill i Europa. Han avfeier imidlertid at det vil svekke ham.

– Jeg har jobbet med verdensklassespillere, fortalte han og listet opp Fernando Hierro, Jay-Jay Okocha, Gary Speed, Nicolas Anelka, Youri Djorkaeff og Michael Owen.

Allardyce tar med seg Sammy Lee i sitt trenerapparat. De to jobbet sammen i Bolton tidligere.

foto
FORTSATT KAPTEIN?: Wayne Rooney i aksjon mot Russland i EM. Foto: NTB Scanpix

Rooneys fremtidAllardyce ønsket ikke å dele sine tanker rundt Wayne Rooney og om han ønsker å beholde Manchester United-profilen som kaptein.

– Nei, det er altfor tidlig å avgjøre noe på det området. Jeg kommer til å la det ligge til vi møter alle spillerne og får samlet hele støtteapparatet for å planlegge landskampene i september.

(©NTB)