RIO DE JANEIRO: Karsten Warholm ble nummer ni på 400 meter hekk, og dermed endte han på den siste plassen som ikke gir finale.

Han var likevel ufattelig fornøyd med løpet, og som han sa til norsk presse i mixedsonen på Olympiastadion:

— Nå håper jeg å legge fra meg kallenavnet Kråka. Det er ikke noe stas å bli kalt det. Kråka er blitt en svanegutt, sier 20-åringen.

Han har fått en bedre teknikk, og flakser ikke så mye lenger, men som han sier:

— Jeg har ufattelig mye å jobbe med.

Har kommet fort frem

Warholm satset ikke på denne distansen for et år siden. I løpet av sommeren har han prestert på mange arenaer, og satt norsk rekord fem gangen.

Han visste at han måtte komme inn på en bedre tid enn 48, 64, som var den dårligste tiden fra de som var innenfor før det siste av tre heat. Tiden ble 48, 81. Talentet fra Ulsteinvik, tidligere verdensmester i U18-klassen, hang seg på kenyaneren Haron Koech i starten.

— Jeg sprang bak ham. Kenyaneren tok en Karsten Warholm fra start. Han "gunnet" på, sier den norske landslagsløperen, mens han står med løpeskoene i hånden, og egentlig er ganske tørst.

Så skjedde det som ofte hender med en høy utgangshastighet. På oppløpet ble han stiv, og klarte ikke å komme under den grensen han måtte.

— Jeg visste hva jeg måtte løpe på, sier han.

Har fått ny erfaring

— Det er den kjipe 9. plassen. Det forige løpet var mitt, sier han og sikter til kvalifiseringen.

Da vrælte OL-debutanten høyt da han satte norsk rekord på 48,50. Hadde han klart det nå, hadde det blitt en finaleplass.

Han er bare 20 år og ikke veldig kjent blant nordmenn, men allerede stor i friidrettskretser.

— Det største friidrettstalentet i Norge, mener tidligere spydkaster Andreas Thorkildsen

I RIO: Mette Bugge

Egentlig er vestlendingen mangekjemper, og veldig god i svært mange øvelser. 400 meter hekk var noe han satset på for få måneder tilbake. Det er litt et lykketreff.— Jeg ser på meg selv som en læregutt, forklarer unggutten fra Ulsteinvik. Han leverte under EM i i Amstedam tidligere i sommer, der han faktisk kom til finalen og til OL.

- Hva tar du med deg fra dette mesterskapet?

— Har du hele dagen?, ler unggutten, før han fortsetter:

— Jeg tar med meg hele prosessen, komme inn i leir, bidra til fellesskapet. Det er uvurderlig. Men jeg skal bli ufattelig mye bedre. Alt er mulig, selv om det ikke er noen garantier i friidretten.

Han er lysten på Tokyo-OL. Unggutten har flyttet til Oslo, og vil gi alt for å utvikle seg videre, men blir det mangekamp, eller hekk som blir øvelse i Tokyo?

— Skal vi ta saks, stein og papir, fortsetter han, og viser med hånden.

— Jeg holder alle dører åpne.