RUBIN — MOLDE 3-0, sammenlagt 5-0

MFK var levnet små muligheter etter 0-2-tapet hjemme mot Rubin Kazan forrige uke. Til tross for en god start på torsdagens bortekamp, var MFK aldri i nærheten av å true russernes avansement til gruppespillet i Europa League.

MFK så ut til å være på hugget fra start, og kom til et par brukbare muligheter ved Vegard Forren og Magne Hoseth i løpet av de første ti. De presset Rubin Kazan brukbart i perioder, men det stoppet litt opp rundt hjemmelagets 16-meter.

Passivt forsvarsspill

Etter 32 minutter fikk Vegard Forren frispark mot seg etter å ha gått hardt til i en hodeduell. Frisparket ble tatt minuttet etterpå, og en farlig heading ble mesterlig reddet av en opplagt Ørjan Håskjold Nyland.

Returen fra Nyland var det imidlertid ingen MFK-spillere som fanget opp, og da var Aleksander Prudnikov frempå og plasserte ballen enkelt i mål.

Russerne skapte ikke så mye mer i 1. omgang, men like før pausesignalet gikk ropte de på straffespark. Et hardt skudd traff hånda til Kristoffer Paulsen Vatshaug, men dommeren så at MFK-spilleren holdt hendene tett til kroppen og vinket spillet videre.

Iskald Eremenko-scoring

Etter hvilen startet MFK nok en gang positivt. Tre minutter hadde gått da Aliou Coly mottok ballen inne i feltet, vendte opp og skjøt fra god posisjon. Keeper reddet, og dessverre for MFK var Daniel Chima Chukwu akkurat for sen til å nå returen.

Sjansen etter 48 minutter var MFKs eneste store i torsdagens kamp. I stedet for nettkjenning til de blåhvite, endte det med at Rubin Kazan doblet ledelsen to minutter senere. Roman Eremenko tok ned et innlegg på bakre stolpe, fintet vekk Emmanuel Ekpo og satte ballen iskaldt til side for en utspilt Ørjan Håskjold Nyland.

Mesterlig Nyland-redning

Det skjedde mye i starten av 2. omgang, og bare to minutter senere fikk hjemmelaget straffespark. Kapteinen, Aleksander Ryazantsev, klarte imidlertid ikke å overliste landslagsuttatte Håskjold Nyland fra elleve meter.

Klasseforskjellen ble tydelig utover i omgangen, og etter 85 minutter smalt det for tredje og siste gang fra russerne. Innbytter Sardar Azmoun fikk en enkel jobb med å trille ballen i mål etter et strålende angrep, og dermed vant russerne 5-0 over MFK sammenlagt.

Til tross for sammenlagttap mot Rubin Kazan har MFK fortsatt en mulighet til å komme seg til gruppespillet i Europa League.