LERKENDAL (adressa.no): — Det er ikke noe farlig, og jeg blir klar til neste kamp. Men det er rart at det har tatt så lang tid, sier RBK-vingen til adressa.no.

Og:

— Det ser fryktelig mørkt ut med tanke på Haugesund-kampen søndag.

SKADET: Pål André Helland har hatt en oppsving etter at Kåre Ingebrigtsen overtok som RBK-trener. Nå er han ute mot Haugesund. Foto: CHRISTIAN SKARE STENDAL

Låste seg fullstendigHan har trøblet med kroppen helt siden hjemmekampen mot Bodø/Glimt for åtte dager siden, og har kramper, som ikke vil slippe taket, i begge lårene.

— Jeg kan ikke gjøre maksaksjoner. Ikke spurte maks heller, sier Helland.

Årsaken? Han gikk fullstendig i kjelleren i seieren mot Glimt, og måtte til slutt be om å byttes ut. Det fikk han da også da 87 minutter var spilt, men før det rakk han å gå på en smell.

— Tallene viser at jeg aldri har løpt så mye som jeg gjorde mot Glimt, aldri hatt så mange sprinter og sånne ting. Jeg var egentlig ferdig to minutter før, men da vi sto klar til å bytte kom det en ball i bakrom, og kommer det en ball så springer du på den. På det løpet låste det seg, og jeg fikk ikke med meg beina og føttene. Det har ikke sluppet ordentlig, sier høyrekanten.

Skofterud var ille ute

Han er på bedringens vei, men tidligere i uken hadde han vondt for å gå.— I sommer var Vibeke Skofterud innlagt etter å ha kjørt på for hardt på styrketreningen. Jeg har fått en mild utgave av det. Lårmusklene er helt stinn, og sa fra om at det var nok. Det er sjelden jeg ber om å få bytte fordi jeg er sliten, men det gjorde jeg faktisk et par minutter i forveien, sier Helland.

Da Skofterud ble innlagt var det ifølge VG med diagnosen rabdomyolyse – akutt ødeleggelse av muskelceller.

Hun oppsøkte selv legehjelp. Hadde hun ventet lenger kunne hun nyrene blitt ødelagte.

— Jeg var kanskje bare tolv timer unna å gå til dialyse en gang i uken resten av livet, sa hun til VG.

Hellands tilfelle er altså langt fra like alvorlig, og vingen var med på lørdagens trening.

— Jeg klarer å springe og være med på 80-90 prosent. Men det er ikke nok til å spille kamp, sier han.