Med store utskiftninger både på trenerbenken og i spiller­stallen, er ekspertene veldig

usikre på hva AaFK er gode for. Men en ting slår de fast; de er avhengig av en Michael Barrantes i godt slag.

– Jeg må innrømme at AaFK er ett av lagene jeg er mest usikker på, sier TV2-ekspert Ole Martin Årst til Sunnmørsposten.

TV2 plasserte AaFK på en 11. plass i sitt tabelltips. VG fulgte opp med en 10. plass mens Lars Tjærnås tror AaFK blir nummer åtte.

Ole Martin Årst, fotballekspert i TV 2. Foto: NTB scanpix

– AaFK er svekket. Klubben har mistet mye rutine i laget og har mange unggutter. Vi vet aldri hvordan det vil slå ut, utdyper Årst.

Går dit Barrantes går

Med så mange unge og usikre kort, er AaFK avhengige av at lagets etablerte spillere fører an. Ikke minst den største profilen; Michael Barrantes.

– Med så mange unggutter vil noen slå til, og andre ikke. Jeg tror AaFK er fullstendig avhengige av at Barrantes lykkes, og at han trives! Det så ikke ut som han gjorde det i fjor, sier Årst.

At Barrantes tidligere i vår ba om å bli solgt, tror ikke Årst betyr så mye.

– Skal han komme seg videre, er han nødt til å levere i Aalesund. Det tror jeg han vet og jeg tipper han er revansjesugen etter fjoråret.

Enig om Barrantes

VG-ekspert Knut Espen Svegaarden støtter Årsts påstand. Han mener bruken av Barrantes ofte er det som definerer om AaFK er et godt, middels eller dårlig lag.

– Han var veldig dårlig etter han skrev ny kontrakt, men jeg så han i to kamper på La Manga hvor han ble brukt inne i banen, og da dominerte han når han følte for det, sier «Svea».

Bjørdal den «nye» Ødegaard? VG-eksperten er klar på at Barrantes må brukes i midten for å være effektiv, men at det stikker kjepper i hjulene for Aabrekks planer om 4-4-2. Men det kan det være verdt.

– Får de maks ut av han, kan de få en god sesong. Hvis ikke kan det bli trøbbel. Det er mange lag på nokså likt nivå og som kommer til å spise av hverandres fat.

Men «Svea» trekker også frem en annen AaFK-spiller som kan bli avgjørende; Henrik Bjørdal.

– Han ser mer ut som en bryter enn en fotballspiller, men han er en av de som virkelig har imponert meg. Der har de sjansen til å få ut mye. Han kan bli så god han bare vil, sier «Svea».

– Nå som Ødegaard er borte, er det fritt fram når det gjelder eliteseriens fremste talent. Der er Henrik en av kandidatene. Uten tvil, sier Svegaarden.