BULGARIA — ITALIA 2-2

Da Éder Citadin Martins satte inn Italias 2-2-scoring i sin første landslagskamp, reddet han ikke bare ett viktig poeng for eget landslag. Sampdoria-spissen sørget også for at Bulgaria fortsatt er et godt stykke bak Norge på tabellen i gruppe H.

Med seier ville Bulgaria vært kun to poeng bak Norge i kampen om tredjeplassen i gruppen. Nå er bulgarerne i stedet fire poeng bak.

Italias landslagssjef Antonio Conte, her fra landskampen mot Norge på Ullevaal. Foto: NTB scanpix

Etter en tung kveld, med norsk 1-5-tap mot Kroatia, er det en oppløftende nyhet for Per-Mathias Høgmo & Co, som nå også er kun to poeng bak Italia.– Den scoringen er ekstremt viktig. Nå holder vi Bulgaria på avstand, samtidig som vi har heng på Italia, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud Max' TV-studio.

Bulgarsk sjokkstart

Italia er den store favoritten til å vinne Norges EM-kvalifiseringsgruppe, men borte mot Bulgaria var Antonio Contes mannskap nære å ryke på en skikkelig skrell.

Bulgarias forsvarsspiller Yordan Minev åpnet ballet da han scoret selvmål allerede etter seks minutter.

Men bulgarerne lot seg ikke knekke av den marerittaktige starten, og fem minutter senere utlignet Ivelin Popov til 1-1, og før kampen var 20 minutter sørget Ilijan Micanski for at hjemmelaget hadde snudd kampen.

Utlignet på tampen

Etter pause satte Italias landslagssjef spissdebutanten Éder inn på banen, og seks minutter før full tid ga det resultater.

Den brasilanskfødte Sampdoria-spissen satte inn den utrolig viktige 2-2-scoringen og sikret ett poeng for Italia.

FAKTA LØRDAG

GRUPPE A

Kasakhstan – Island 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Eidur Gudjohnsen (20), 0-2 Birkir Bjarnason (32), 0-3 Bjarnason (90),

Spilt i Astana.

Tsjekkia – Latvia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Aleksei Visnakovs (30), 1-1 Vaclav Pilar (90).

Spilt i Praha.

Nederland – Tyrkia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Burak Yilmaz (37), 1-1 Wesley Sneijder (90).

Spilt i Amsterdam.

GRUPPE B

Israel – Wales 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Aaron Ramsey (45), 0-2 Gareth Bale (50), 0-3 Bale (77).

Rødt kort: Eitan Tibi (51), Israel.

Spilt i Haifa.

Andorra – Bosnia-Hercegovina 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Edin Dzeko (13), 0-2 Dzeko (49), 0-3 Dzeko (62).

Spilt i Andorra la Vella.

Belgia – Kypros 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Marouane Fallaini (21), 2-0 Christian Benteke (35), 3-0 Felaini (66), 4-0 Eden Hazard (67), 5-0 Michy Batshuayi (80).

Spilt i Brussel.

GRUPPE H

Kroatia – Norge 5-1 (1-0)

Mål: 1-0 Marcelo Brozovic (30), 2-0 Ivan Perisic (54), 3-0 Ivica Olic (66), 3-1 Alexander Tettey (81), 4-1 Gordon Schildenfeld (87), 5-1 Danijel Pranjic (90).

Rødt kort: Vedran Corluka (74, to gule), Kroatia.

Ca. 25.000 tilskuere i Zagreb.

Aserbajdsjan – Malta 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Javid Husejnov (4), 2-0 Dimitrij Nazarov (90).

Spilt i Baku.

Bulgaria – Italia 2-2 (2-1)

Mål: 0-1 Jordan Minev (selvmål 3), 1-1 Ivelin Popov (11), 2-1 Ilijan Micanskij (17), 2-2 Éder (84).