Arsenal-fansen fikk for første gang se sin nye spiss Danny Welbeck i aksjon på Emirates – i Arsenal-drakt – etter overgangen fra Manchester United. Gjestenes fans fikk på sin side se Frank Lampard i City-drakt for første gang etter utlånet fra New York City FC. Og etter 13 sesonger i Chelsea.

Men det var hjemmefansen som fikk mest å klappe for i innledningen. For det meste handlet om Arsene Wengers menn første halvdel av 1. omgang. Og Danny Welbeck virket pigg. 23-åringen var så klart ute etter å vise seg frem for sine nye fans.

Og etter 11 minutter kom sjanse nummer én. Tyske Mezut Özil fikk ballen ute til venstre. Arsenals nummer 11 la lavt inn foran mål, og der kom Welbeck med innsiden av venstrebeinet. Men ballen dro seg til side for målet til Joe Hart.

NÆR: Arsenal-debutant Danny Welbeck var utrolig nær å gi hjemmelaget ledelsen mot Joe Hart og Manchester City. Foto: Digitalsport

Men sjanse nummer to kom kun minuttet etter. Plutselig var 160 millionersmannen alene med City og England-kollega Joe Hart. Og Welbeck gikk for signaturavslutningen. Men lobben over Citys keeper ble hindret av stolpen.Hjemmelaget kjørte kampen. Høyt tempo, høyt press og flinke til å finne hverandre inne på Manchester Citys banehalvdel. Men målet manglet.

Hva så med Manchester City? Jo. De har en spiss som heter Sergio Aguero. Og han trenger ikke mange sjansene på å score. Premier Leagues mest effektive spiss scorer på bestilling. Ni mål på de 11 siste bortekampene har det blitt på argentineren.

Og da Jesus Navas gikk til krittet og sendte ballen inn foran mål etter 28 minutter, sto det plutselig 0-1 på Emirates. Mot spillets gang. For Manchester Citys spiss heter Sergio Aguero, og han styrte inn ledermålet på utsøkt toppscorervis.

GIFTIG: Sergio Agüero scoret før pause på Emirates. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix

Det er det som kjennetegner mesterlag. Som City er. Laget vant Premier League sist sesong.Resultatet sto seg til pause. Og City kom adskillig mer med i kampen etter målet.

Frank Lampard fikk kun 45 minutter i City-debuten. Og et gult kort.

Jack Wilshere, derimot, han fikk bedre uttelling. Snaut 20 minutter etter hvilen utlignet han til 1-1 og sendte hjemmefansen opp av stolsetene nord i London.

ARSENAL-HELT: Jack Wilshere utlignet med en vakker flikk. Danny Welbeck kommer gratulerende bak. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix

Og nå var det Arsenal det handlet om igjen. Laget kjørte på. Og det som var i utgangspunktet en ufarlig heading inn i Manchester Citys felt, havnet i beina på Alexis Sanchez. Og chileneren takket og bukket. På hel volley bredsidet han ballen opp i lengste kryss bak Joe Hart, og Arsenal hadde snudd det. På imponerende vis. Anført av den engelske landslagsspilleren Jack Wilshere.Men Manchester City var ikke ferdig. Det ga Martin Demichelis ettertrykkelig beskjed om da han headet inn 2-2 etter hjørnespark syv minutter før slutt. Headingen var meget godt plassert, og Arsenal kunne skuffet se at ledelsen var skuslet bort.

Og det var gjestene som var nærmest seieren. For tre ganger smalt ballen i stolpen for Manuel Pellegini.

Men det endte 2-2 mellom stgorlagene. Og Danny Welbeck gikk målløs av banen i sin Arsenal-debut.