— Jeg har fått tillit, og mye spilletid. Samtidig er jeg trygg på treneren min, og da vokser jeg som spiller, sier Ciljan, nå også tilbake på landslaget.

Når 20-åringen i kveld løper utpå ærverdige Mestalla stadion er det med en selvtillit han ikke har hatt på to år. Han blomstret også før trenerskiftet, men det er ingen tvil om at det er den siste tiden - med Trond Henriksen ved roret - at Ciljan virkelig har sendt våre tanker tilbake til 2005-sesongen. Da var han til tider "outstanding" Årets sesong startet med litt av det samme som før benbruddet. Han drev fremover med ballen i beina, og viste frem prov av sin eminente teknikk.

Så ble han vraket i pausen mot Tromsø, og fikk ikke ett minutt spilletid før én måned senere. Lade-gutten var både skuffet og frustrert, men det var først da hans rådgiver, Andreas Ekker, uttalte at Ciljan måtte spille for å bli at han ble tatt inn i førsteelleveren igjen.

Skuffet

— Jeg var skikkelig skuffet etter Tromsø-kampen. Det må være lov å si, nærmest spør Ciljan.

Men Adresseavisen vet at han var mer enn skuffet. Han var regelrett forbannet over å bli ofret på et lag hvor trener Knut Tørum like godt kunne benket ti andre.

Den siste måneden har slått tilbake, og hatt formstigning for hver kamp. Kjapp i beina, den som har drevet opp tempoet i RBK-overgangene, og nå i det siste også god én-mot-én offensivt. Han har også vært bedre defensivt: Vanskelig å runde, og i hvert fall å bli kvitt.

- Hvorfor er det blitt slik?

— Det er en positiv stemning i hele laget, og jeg personlig er bare veldig glad for tiden. Vi gleder å komme oss til trening, og slik har det ikke alltid vært denne sesongen, sier han ærlig.

- Hva har skjedd med deg. Du er jo formspiller nummer én i RBK nå?

— Det er vanskelig å si, men Trond kjenner meg godt gjennom mange år, og han vet hva jeg står for. Samtidig kan vi spillerne snakke med ham, og få respons tvert. Det er godt å ha en trener som bryr seg om personen, og ikke bare spilleren. Han inkluderer deg, og er tillitsfull. Han gjør at du føler deg viktig som spiller, roser Ciljan.

Landslagsklar

Som gjennom de siste kampers prestasjoner også blir å se på Norges A-landslag i de viktige kampene mot Tyrkia og Malta.

— Jeg har bare hørt ryktene, og inntil jeg hører noe annet konsentrerer jeg meg først og fremst om U21-kampen mot Estland 20. november. Den kampen må vi vinne for å komme til EM, sier han.

Men Adresseavisen vet at Åge Hareide og hans assistent og Lerkendal-spion Ola By Rise er så fornøyd med hva 20-åringen har gjort den siste tiden at han blir tatt ut. Det gleder også Henriksen, som mener Ciljan har tatt store steg den siste tiden.

— Ingen ting gleder meg mer enn at unge spillere fra Trøndelag gjør det bra. Men det er viktig for Per å ha fokus på Rosenborg nå, så får landslaget bli en bonus, sier treneren.