Molde-spiss Daniel Chima Chukwu fikk en tung og målfattig åpning på årets sesong, men i høst har han funnet litt tilbake til gamle takter. På AKA Arena søndag ettermiddag scoret han kampens eneste mål, og sørget dermed for at Molde har bronsemedaljen innen rekkevidde.

Scoringen var ikke hans første denne helga. Lørdag scoret han for Moldes reservelag, da de spilte hjemme mot Vålerengas ditto.

– Det er en god følelse. Jeg føler meg i god form om dagen, og spillet mitt blir bedre og bedre. Jeg jobber dessuten mye på treningsfeltet med å bli mer treffsikker, sier angriperen til Rbnett.

Nummer ni

Søndagens mål var hans niende i eliteserien denne sesongen. Det er personlig rekord, og før Odds møte med Sandnes Ulf tre bak toppscorer Frode Johnsen. Med tre kamper igjen bør et tosifret antall mål være innen rekkevidde, men Chima ønsker ikke å spekulere i dette.

– Vi får se hva som skjer. Jeg har ikke noe konkret antall mål jeg forsøker å nå, sier han.

Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med å ha fått med seg tre poeng på et vanskelig kunstgressdekke søndag. Han ga ros til mange av spillerne sine, deriblant Chima.

– Han var med for toerlaget og scoret i går, og leverte igjen i dag. Han har fått en oppsving etter en periode hvor han har fått mye kritikk. Chima er en fantastisk gutt å jobbe med, og har hatt en mer enn godkjent sesong, sier han.

Sluttspurt

Molde dominerte mesteparten av søndagens kamp, men mot slutten av 2. omgang vartet hjemmelaget opp med en brukbar sluttspurt. Øyvind Hoås ble byttet inn i pausa og tilførte luftstyrke på topp, mens stopper Kristjan Örn Sigurdsson hadde blitt flyttet opp i jakten på en utlikning.

– Det var nesten bare oss de første 75 minuttene, men så gjorde de noen grep mot slutten og presset oss. Vi fikk det litt vanskelig, og Sigurdsson drev og la Joona (Toivio) i bakken gang etter gang. Vi forsvarte oss imidlertid enormt godt, og det var gledelig å se, sier Solskjær.

Bronsejakt

Etter en seier på de elleve første kampene i vår, har Molde reist seg voldsomt og vært en seiersmaskin denne høsten. Utrolig nok har de nå gode muligheter til å snyte Viking, Haugesund og AaFK for tredjeplassen.

– Det er tilfredsstillende. Vi har stått på vårt, jobba hardt og vært trofast mot spillestilen vår. Samtidig har det vært artig å se hvordan spillerne har lært og utviklet seg. Nå har jeg sett hvordan de opptrer både i medgang og motgang, sier han.