LILLEHAMMER-OILERS 2-3 e.str.

Det er deilig når den sitter i mål

Christian Dahl-Andersen ble matchvinner med en skikkelig lekkerbisken i straffekonkurransen. Dermed fikk Oilers med seg to poeng fra Lillehammer.

— Det er ikke akkurat jeg som har funnet opp den straffen, men jeg har scoret på den et par ganger. Det er deilig når den sitter i mål, sier Dahl-Andersen til Aftenbladet.

Han skulle imidlertid helst sett at han slapp å ta fram straffekunster for å sikre seieren.

— Da kampen først gikk til forlengelse er det selvfølgelig deilig å vinne, men jeg synes vi hadde fortjent å vinne etter ordinær tid. Igjen satt vi for mye utvist, og det ødela for oss. Vi snakker om det hele tiden, men det hjelper ikke bare å snakke. Hver og én må bli mer disiplinerte, og det gjelder meg også, sier Dahl-Andersen.

Uavgjort

Det sto 2-2 etter ordinær tid og spilleforlengelse, og dermed måtte det straffeslag til for å kåre en vinner i kampen mellom Lillehammer og Stavanger Oilers i Kristins hall tirsdag kveld

Christian Dahl-Andersen tok den første straffen for Oilers, og etter en leken én-to-finte dro han av Lillehammer-keeper Joe Fallon, og satte pucken i tomt bur. Det var nok til å bli matchvinner.

På rekke og rad bommet Dag Morten Wehn, Nick Dineen og Jeff LoVecchio for Lillehammer, og dermed var Dahl-Andersens superstraffe nok til å sikre seieren. Dan Kissel og Juha-Pekka Loikas bommet også for Oilers.

Utvisninger i første

I første periode tok Oilers ledelsen ved Nick Schaus etter snaut ti minutters spill. Oilers var i overtall, og la press på Lillehammer i deres sone. Pucken ble hurtig sendt fra Dennis Sveum til Juha-Pekka Loikas og deretter ut til Schaus som scoret sikkert med et skudd på direkten fra blålinjen. Dermed hadde bortelaget skaffet seg en perfekt ledelse å ta med videre i kampen. Men da skjedde det som ofte skjer for Oilers-spillerne. De mistet hodet, og pådro seg utvisning etter utvisning. I løpet av de siste seks minuttene ble Christian Dahl Andersen, Joakim Hjelm og Nick Schaus utvist. Sistnevnte sågar to ganger, i tillegg til at kurt Davies pådro seg en timinutters utvisning for usportslig opptreden. Med tre mot fire på isen måtte Oilers-spillerne gi tapt for Nick Dineen som satte inn utlikningen for hjemmelaget.

Målløs midtperiode

I midtperioden pådro Oilers-seg tre nye utvisninger, men ironisk nok var det i undertall de kom nærmest scoring. Først var Petter Røste Fossen helt alene gjennom med Lillehammer-keeper Joe Fallon, men skjøt hardt utenfor. Like etter fikk Snorre Hallem sjansen, men han ble taklet bakfra i avslutningsøyeblikket, og Lillehammers Aleksander Rindal ble utvist for tripping. Noe senere var også Røste Fossen og Tommy Kristiansen på en skikkelig kontring, men selv ikke da lyktes de å score i en to mot én-situasjon.

Keepertabbe av Holm

Snaut fire minutter ut i sisteperioden tok Oilers på ny ledelsen. Christian Dahl-Andersen og Tommy Kristiansen vant sammen pucken like utenfor Lillehammers sone, og sistnevnte spilte en kort stikker fram til Juha-Pekka Loikas som satte scoret relativt enkelt. Det skulle imidlertid bare gå et halvt minutt før Ben Arnt utliknet til 2-2. Amerikaneren tok med seg pucken over halve isen, og skar inn foran buret til Oilers-keeper Henrik Holm. Det løse skuddet gikk rett på Holm, men snek seg likevel mellom beina på keeperen. Dermed ble det nok en keepertabbe for Holm, som har hatt en trøblete høst.

— Det var et mål jeg skulle tatt, men alt i alt kommer jeg ut av denne kampen med styrket selvtillit. Jeg har fått tillit i fem kamper på rad nå, og føler jeg har gjort det bra i det siste. Totalt står jeg med åtte seirer og tre tap i eliteserien denne sesongen, og det synes jeg er en bra statistikk, sier Holm.

Avgjort etter straffeslag

Oilers fortsatte å presse på etter utlikningen, og var det beste laget på isen i 3. periode, men etter ordinær tid sto det fremdeles uavgjort, og dermed måtte det spilleforlengelse til. I de fem ekstraminuttene klarte ikke Oilers presse fram så mye som et skudd på mål, men keeper Holm holdt eget bur rent. Derfor gikk kampen til straffeslag.

Lillehammer – Stavanger 2-3 e. str. (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

1079 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (9.27) Nick Schaus (Dennis Sveum, Juha-Pekka Loikas), 1-1 (15.54) Nick Dineen (Joakim A. Eidsæther, Nicolai Brynhisveen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-2 (43.42) Loikas (Tommy Kristiansen, Henrik Solberg), 2-2 (44.22) Ben Arnt (Matt Case, Dag Morten Wehn).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-3 Christian Dahl Andersen.

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Ole Stian Hansen, Lillehammer.

Lillehammer 4 x 2 min. Stavanger 10 x 2 min. og 1 x 10 min.