I fjorårets turnering havnet vi nest sist og jeg følte at motstanderne var gode. Derfor forventet jeg også i år at vi skulle møte lag som var bedre enn de vi møter hjemme i GET-ligaen. Det er mulig at vi bare rett og slett er gode, men jeg hadde ikke forventet at vi skulle dominerealle tre kampene på samme måte som vi gjør hjemme i DNB Arena. Ljubljana ble feid av banen med 6-0, dette var laget jeg trodde på forhånd kom til å være den tøffeste motstanderen.

Team Jesenice slo vi med komfortable 7-1, og det som viste seg å være den beste utfordreren, de franske cup-mesterne Briancon ble slått med 4-2.Turneringsseieren i Rudi Hiti— (slovensk hockeylegende med verdensrekord i antall spilte VM med 17 stk) cup ga nok god underholdning til han ène Oilerssupporteren som hadde tatt turen til Bled (twitterlegenden @ofiskaa, takk til deg for støtten). Men det ga også nysigneringene mulighet til å vise seg frem, og det har de gjort med bravur. Jeg kan tørre å påstå at det er mye glede i vente i regi av de nye spillerene.

- De nye vil innfri

De som kommer til å innfri mest, er også de som man forlanger mest av. Blant annet av backen Nick Shauss ( Nick Skævv som Thoresen introduserte han som) som ser fryktelig bra ut. Du får ikke høy odds på han på årets lag! En back som takler, jobber og skyter steinhardt. Det er tydelig at han har spilt i en liga som er bedre enn den norske.

Tommy Kristiansen ble vel publikumsfavoritt allerede på kick-offen da han sa at han likte å spille litt stygt. Jeg garanterer at han kommer til å innfri! Jobber og irriterer motstanderne ut av komfortsonen sin, i tillegg er han råsterk med pucken og god foran mål.

Han kommer nok til å få noen pasninger av den lille trollmannen Jean-Michel Daoust. Vanvittig sleip liten playmaker som alltid finner den forløsende passningen. Han spiller tøffere enn størrelsen hans tilsier.

Det samme gjelder for Erik Boisvert. En kvikk liten terrier med et godt håndleddskudd. Starta likesågreit med fire mål på de to første kampene sine. Driblet keeperne opp i pølsebua på straffekonken.

Apropos straffekonkurranse, så ser det ikke lovende ut i år heller. Uansett resultat ble kampene i turneringen avsluttet med straffer, og det så mer som om vi prøvde å varme opp motstanderkeeperen enn å score. Det kan bare bli bedre!