Sepp Blatter er inne i sin siste periode som FIFA-president. Her fra et besøk i Oslo i 2014. Sepp Blatter er inne i sin siste periode som FIFA-president. Her fra et besøk i Oslo i 2014. Foto: NTB SCANPIX

Etter «jordskjelvet»: Nå vurderer FIFA å utsette Blatters avgang

Ikke sikkert presidentvalget går i februar.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vurderer det internasjonale fotballforbundet (FIFA) å utsette presidentvalget kommende februar.

I utgangspunktet skal FIFA velge ny president under kongressen 26. februar neste år.

FIFA vurderer å utsette valget grunnet suspensjonene av både Sepp Blatter og Michel Platini.

Etter at suspensjonene ble bekreftet torsdag, beskrev Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotbalforbund, utviklingen som et «jordskjelv».

Blatter ble valgt til en ny presidentperiode i mai i år, men siden den gang er mye skjedd, og Blatter har selv varslet at han går under det kommende laget.

UEFA-president Platini har lenge vært regnet som en het kandidat til å etterfølge Blatter som ny president i FIFA.

En beslutning om å utsette det kommende valget må eventuelt tas opp i et ekstraordinært styremøte i FIFA.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal ifølgeSkysportsholde et hastemøte i sveitsiske Nyon neste uke. Der skal de 54 europeiske fotballforbundene få svar på hvem som styrer organisasjonen etter utestengelsen av Platini, og om franskmannen fortsatt kan stille som kandidat til presidentvalget.

Samme nettsted skriver også at det er ventet at FIFA holder et hastemøte om to uker for å diskutere organisasjonen. (©NTB)

Vil du vite mer om FIFA-skandalen? Her er noen utvalgte artikler: