Borussia Dortmund — Liverpool 1-1 (0-1):

– Dortmund har et godt lag, det kan alle se, men vi hadde våre øyeblikk i denne kampen. Vi kunne ha vunnet, sa Liverpool-manageren etter kampslutt, ifølgeBBC.

Jürgen Klopp fikk en kjempestart i gjensynet med Iduna Park, der gamleklubben Dortmund var spådd å være favoritter i Europaliga-kvartfinalen.

Etter 36 minutters spill sendte Divock Origi bortelaget i ledelsen.

Ledelsen varte imidlertid ikke lenge. Et hissig Dortmund gikk heftig ut etter pause, og kaptein Mats Hummels satte utligningmålet.

1-1 ble også resultatet, etter en hendelsesrik kamp.

— Det ble tøft, men det er et godt resultat for oss. Vi må gjøre det bedre på Anfield, men jeg er fornøyd, sier Dejan Lovren i intervjuet på Max.

Dermed tar Liverpool med seg et sterkt borteresultat ,og -mål, inn i returoppgjøret om en uke.

Hjemmelaget hadde åpnet best, men så ble Divock Origi spilt gjennom. Belgieren var sterk da han klarte å runde to Dortmund-forsvarere og sette ballen kontrollert ned i hjørnet for Roman Weidenfeller.

Divock Origi sendte Liverpool foran. Foto: NTB Scanpix

Det meste handlet om Liverpool i første omgang, men ut på overtiden våknet Dortmund, som plutselig presset enormt i minuttene før pause. Nærmest var de signert Pierre-Emerick Abuameyang, men gjestene fra balløya klarte å holde unna.

I sluttsekundene fikk Origi en mulighet alene med keeper igjen, men denne gangen var han ikke like dyktig med ballen.

Hummels-heading

Men det tok ikke lang til før Dortmund svarte.

De fikk en drømmestart på andre omgang da kaptein Mats Hummels raget høyest i feltet og stanget et nydelig innlegg i mål.

Mats Hummels utliknet for Dortmund. Foto: NTB Scanpix

Da var det Dortmund som tok kommandoen, men lyktes ikke å få hull på Liverpool-forsvaret. Det endte 1-1. Dermed fikk Liverpool med seg et bortremål og et godt utgangspunkt foran returmøtet neste torsdag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du høre hva ekspertene i studio mener om åpenhetsdebatten i norsk idrett: