Den danske landslagsspissen Cornelius pådro seg en muskelskade i fredagens 2-1-seier mot AaB. Ifølge FCK er 23-åringen ute for resten av året.

— Det gjør en forskjell i vårt offensive spill, siden vi får mindre dødballkraft og mindre fysikk i boksen. I stedet har vi lettere spillere som gjør at vi kan spille hurtigere i kombinasjonsspillet, sier trener Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

— Det er vanskelig å si hvordan det påvirker våre sjanser. De er nok ikke blitt større, men vi kunne også fått problemer selv om vi hadde dem på laget. Vi møter et veldig godt Porto-lag, fortsetter den norske treneren.

LES OGSÅ:

Porto ute av cupen

Santander ble skadd under landskamp med Paraguay.

— Han rekker ikke bli klar til tirsdagens kamp, bekrefter Solbakken.

Spissen var på treningsfeltet søndag, men måtte trene på egenhånd.

LES OGSÅ:

Porto røk ut av den portugisiske cupen mot Chaves fredag etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, men det legger ikke Solbakken stor vekt på.

— Det er fortsatt et sterkt lag med mange gode spillere, og det så vi senest da de spilte toppkamp mot Benfica i ligaen. Men vi så i den første kampen der nede at vi kan være med, og det har vi også gjort i våre andre mesterligakamper. Det skal vi også gjøre på tirsdag, lover Solbakken.

LES OGSÅ:

— Må vinne resten

København ligger på tredjeplass i gruppe G med fem poeng på fire kamper. Den norske treneren tror laget sitt må ha full pott for å kunne snakke om avansement fra gruppen som Leicester leder med ti poeng. Porto er nummer to med to poeng mer enn FCK.

— Jeg tror vi er nødt til å vinne de to siste kampene fordi Porto har Leicester hjemme i siste kampen, hvor engelskmennene mest sannsynlig allerede er videre.

— Men det er heller ikke umulig for oss. Vi er sterkt organisert og er meget solide defensivt. Så må vi kompensere offensiv kraft med hurtige bein, avslutter nordmannen.