Mange satte nok kaffen i halsen da Bjørn Helge Riise og Magne Hoseth i tur og orden ble klare for spill i Aalesund. Førstnevnte var overraskende på grunn av en feide mellom Riise-familien og klubben. Sistnevnte som et resultat av et langt fotball-liv hos fylkesrival Molde.

— Det var litt merkelig. Jeg har vært 15 år i Molde, så det er litt spesielt selvsagt, sier Hoseth i et intervju med MAXLOKAL TV.

Selv om han har hatt opphold i Stabæk og Viking det siste året, forteller 34-åringen at han måtte ta grep for å bli vant til tanken om å spille i oransje.

— Det skal sies, at på fredag jeg skrev under måtte jeg ta med meg en drakt hjem og sitte på hotellrommet med den for å bli vant med fargene, sier han.

RBK-overgang ville vært verre

Hoseth er ventet å spille for Aalesund mot Start søndag. Han forteller til TV-kanalen at han var rask til å bestemme seg da han ble kontaktet. Nå gleder han seg til debuten.

— Det hadde nok sittet litt lengre inn om Kåre Ingebrigtsen ringte, sier han.

Bjørn Helge Riise debuterte forrige helg for Aalesund. Det var det ikke mange som hadde sett for seg for noen måneder siden. Foto: NTB Scanpix

Midtbanespilleren har tidligere vært vant med pipekonsert på Color Line Stadion.— Publikum i Aalesund de siste 4-5 årene har ikke sagt et stygt ord til meg. Litt buing, men det skal være sånn, sier han.

Supporterne til Hoseths nye klubb er ifølge 34-åringen selv ikke de eneste som har mislikt ham.

— Jeg har hatt mine feider, ikke bare her, men stort sett over hele Norge når jeg var på mitt verste. Men på et tidspunkt må man blir voksen og ta ansvar for holdningene dine. Det har jeg blitt, sier mannen med opphold i blant annet Molde, Vålerenga, FC København, Stabæk og Viking.

Riise om Riise

Sammen med ham i intervjuet satt Bjørn Helge Riise, som ble klar for klubben bare dager før Hoseth. Offentlig har det vært kjent at Riise-familien har vært i krangel med Aalesund FK. Det avfeier yngstebror Riise.

— Den feiden har vært død og begravet for lenge siden. For meg har det vært god stemning de siste 10-12 årene, sier 32-åringen som kom fra Lillestrøm.

Etter overgangene til Bjørn Helge og Magne Hoseth, har det blitt snakket om at tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise nå skal ønske en retur til moderklubben.

— Vi har jo snakket om det i flere år, og fleipet om den tanken. Da jeg dro tilbake til LSK hadde han lyst, og da jeg dro til Aalesund blusset det opp igjen, sier Bjørn Helge.

John Arne har tidligere vært i konflikt med AaFK og leder Henrik Hoff. Den feiden er lagt død. Nå virker det som Riises Betsson-engasjement er det som eventuelt står i veien.

— Han drar jo til India nå, og er ferdig i desember. Så blir det jo å se. Han har Betsson og de tingene der. Det er mange brikker som må på plass, men hadde vært utrolig gøy, sier lillebror Bjørn Helge.