Tromsø-hopperen, som bor i Trondheim, hoppet inn 1,3 millioner kroner bare i premiepenger i verdenscupen sist vinter.

— Jeg har kjøpt meg leilighet i alle fall. Der røk det nå den, svarer Forfang på NTBs spørsmålom han har brukt den lukrative vinteren til å unne seg noe.

— I Trondheim, Sverresborg, fortsetter Forfang.

— Én sesong til så er den vel snart betalt ned?

— Jeg tror nok ikke det holder med én sesong til, ler Forfang.

Han ble nummer fem i verdenscupen sammenlagt. Forfang hadde en rekke pallplasseringer.

Og i Titisee-Neustadt i mars gikk han endelig helt til topps i et verdenscuprenn. Etter at Kenneth Gangnes forsvant ut med en alvorlig kneskade, er Forfang den norske hopperen de fleste har forventninger til i VM-sesongen.

— Det er slik jeg ønsker det skal være. Jeg liker at folk forventer at jeg skal være oppi der. Jeg ønsker å være en som folk regner med, sier Forfang.

- Brutal utfordring

VM er et av målene kommende sesongen, men TSK-hopperen har først og fremst blinket seg ut den norske hoppuka.

— Det blir nok mitt største mål til vinteren. Jeg gleder meg veldig. Det blir en kul uke, mener Forfang.

Det skal hoppes ti dager på rad i Holmenkollen, Granåsen, Lysgårdsbakken og Vikersund. Kvalifiseringen skal telle i sammendraget. Det betyr 16 tellende omganger.

— Det blir en ganske brutal sportslig utfordring, men det blir desto kulere å gjøre det bra der. Det blir en prestisjefylt konkurranse, så krevende som den blir.

Avgjørelsen faller ikke før hopperne kommer til skiflygingsbakken i Vikersund, hvor det kan bli hoppet over 250 meter.

— Det er optimalt. Det er så kult som du kan få det. Finale i skiflyging setter virkelig en spiss på det, mener Forfang.

VM-gull

— Hvordan spisser man formen inn mot den norske hoppuka?

— Det er vanskelig å spisse formen i hoppsport, for det er ikke bare den fysiske formen som spiller inn. Det har mye med selvtillit å gjøre. Har du en god periode med mange gode hopp, er det lettere. Jeg skal prøve det jeg kan til å være godt nok ruste til å være god nok i kroppen til å klare det. Så får vi håpe også hodet henger med, sier 20-åringen.

Han fikk sitt virkelig gjennombrudd sist sesong.

— Jeg håper utviklingen fortsetter til neste vinter. Da håper jeg å være med oppi der og prege konkurransene, sier en av de fire norske hopperne som tok gull i lag under VM i skiflyging i Bad Mitterndorf (Kulm). (©NTB)