– Vi er særdeles fornøyde med å få den signeringen på plass allerede i desember i måned. Dette er helt topp, og noe vi har ønsket., sier TIL-trener Steinar Nilsen til itromso.no.

– Det kjennes veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med dialogen med TIL, så det skal bli «kul», sier Marcus Hansson.

– Hardtarbeidende

iTromso.no brakte i forrige uke nyheten om at Hansson var i dialog med TIL.Nå er altså 24-åringen klar for «Gutan».

– Marcus har gjort et veldig solid inntrykk på oss. Han tilfører oss både erfaring og kraft, og i ham får vi også en ledertype som vi ser frem til å gjøre bruk av, sier Nilsen.

Flere klubber var interessert i 24-åringen, som var kaptein for Gefle i Allsvensken. Hanssons kontrakt med Gefle går ut etter årets sesong. TIL trenger derfor ikke betale en krone til den svenske klubben.

– Jeg synes ambisjonene TIL viste, og at de gjerne ønsket å ha meg, er veldig artig og inspirerende, sier Hansson.

Selv beskriver han seg som en hardtarbeidende midtbanespiller.

– Jeg er en fysisk spiller som liker å arbeide hardt og dekke store områder på banen, sier 24-åringen.

Spørsmålet er om Hansson faktisk er erstatteren til Thomas Kind Bendiksen. Harstadværingens kontrakt med TIL går ut om bare noen få uker.

– Når vi er kommet til midten av desember og man ikke har signert kontrakt med klubben du har spilt for i inneværende år, er det også et klart signal til oss. Og det tar vi til etterretning. Tromsø IL må uansett gå videre og jobbe videre uavhengig av hvilke spillere som eventuelt forlater oss, sier Nilsen.

I dialog med Landu Landu

TIL-supporterne har nå fått en julegave. Spørsmålet er om det blir flere.

– Vi slutter ikke å jobbe, selv om vi har fått ei signering. Vi fortsetter med arbeidet, så får vi se hvordan det blir, men vi er veldig fornøyd med å ha fått en signering i boks nå, sier Nilsen.

I forrige uke besøkte Vikings Christian Landu Landu (22) Tromsø. Han kan bli Hans Norbyes erstatter i TIL. Norbye er i likhet med Bendiksen på utløpende kontrakt.

– Er dere i forhandlinger med Landu Landu?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Steinar Nilsen.

Landu Landu har ikke besvart iTromsøs henvendelser.

Marcus Hansson flytter til Tromsø tidlig på nyåret. Han regner med å få selskap av kjæresten, Malin, først til sommeren.

– Hun har seks måneder igjen av sin utdanning. Hun kommer nok etter til sommeren, forteller TILs nye midtbanespiller.