– Jeg føler meg litt som en kriminell som stikker av med de tre poengene, sier matchvinner Örn Kjartasson til VG.

For etter massivt trykk mot slutten holdt VIF unna. Og med tapet er Brann under nedrykksstreken igjen, ettersom Stabæk snudde til seier i sin kamp tidligere søndag.

Kjartansson dunket inn vinnermålet i førsteomgang på en halvvolley etter uheldig stopperspill av Fredrik Pallesen Knudsen.

– Jeg skulle heade den inn til keeper, vanligvis header jeg den bort ti av ti ganger. Denne gangen gikk det ikke sånn. Det svir i hele kroppen. Jeg skal kjenne litt på den i natt, sier Pallesen Knudsen til VG.

Stabæk har nå tatt over kvalikplassen fra Brann med ett poeng, mens Mjøndalen er ett poeng bak Brann. Bergenserne er ute av form, og har kun tre poeng de siste fem kampene.

DÅRLIG NATTESØVN: Fredrik Pallesen Knudsen bommet på en skjebnesvanger involvering mot Vålerenga. Foto: Torstein Bøe

– Det blir «fight» for livet, det er ingenting annet å si. Det er veldig avgjørende de siste kampene vi skal gjennom, sier Bård Finne til VG.

Brann har igjen Rosenborg (H), Sandefjord (B), Molde (H), Bodø/Glimt (B) og Sarpsborg (H).

– Det blir knalltøft, for oss Mjøndalen og Stabæk. Så får vi se hvem som tåler den best, sier Horneland til VG.

Forrige sesong fikk Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson sin redebut for klubben hjemme mot Brann, og scoret like greit tre mål. Søndag sto igjen Brann på motsatt banehalvdel, og nok en gang avgjorde Kjartansson kampen.

MÅL: Vidar Örn Kjartasson setter inn 1–0 målet. Foto: Torstein Bøe, NTB
SCORET IGJEN: Vidar Örn Kjartansson kunne juble med sine lagkamerater etter en klasseavslutning på 1–0. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det holdt til tre poeng for Vålerenga, som slår rivalen fra Bergen for femte gang på rad. Brann må fortsatt vente på sin første seier siden 2016.

Vålerenga tok styring på kampen fra start, og burde fått betalt for det etter drøye ti minutter. Et hjørnespark ble headet mot eget mål av Brann-spiss Aune Heggebø. Keeper Lennart Grill slo ballen unna, men hele Intility begynte å juble.

Og det er forståelig. TV-bildene viste nemlig at ballen var godt over streken, og at Vålerenga var snytt for et tidlig ledermål. Kanskje skulle også Vålerengas spiss Kjartansson hatt en straffe i første omgang.

– Det var en god førsteomgang, hvor vi blir fratatt et mål som er fantastisk og 10–15 centimeter inne, sier Fagermo til VG.

– Dommerne beklaget i pausen, legger han til.

– Det er sånn som dere og alle andre ser, den var dessverre for oss over streken, så det skulle vært dømt mål, sier dommer Svein Oddvar Moen.

IKKE IMPONERT: Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med at dommer ikke godkjente den første ballen som gikk over streken. Foto: Torstein Bøe / NTB

Brann løftet seg etter det, og hadde brukbare muligheter til å ta ledelsen. I stedet smalt det fra Kjartansson og Vålerenga.

Etter hvilen var det Brann som skapte de farligste mulighetene, og spesielt Moonga Simba var frisk etter at han ble byttet inn.

Dessverre for ham og Brann gikk enten forsøkene utenfor, eller ble reddet av Vålerenga-keeper Kjetil Haug.

– Jeg synes det er en bra prestasjon borte. Jeg synes vi gjør mye rett, og jeg synes vi hadde fortjent å få noe med oss, oppsummerer Horneland til VG.