Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen og Eric Kitolano sørget for 3-0-ledelse til pause. Zlatko Tripic reduserte etter hvilen, men det holdt ikke for hjemmelaget.

På overtid kontret Erling Knudtzon inn kampens femte scoring og sørget for et stygt Viking-tap.

– Vi scorer fire mål og står bra unna, men vi er heldige i førsteomgangen. Nå må vi begynne å vinne på Åråsen også, sa Lehne Olsen til TV 2.

Resultatet er ikke i tråd med klubbenes resultater den siste tiden. LSK har slitt i serieinnledningen og var helt nede på 14.-plass før runden.

Viking var, tross en varierende sesonginnledning, hele ni plasser høyere oppe på tabellen, men greide ikke å unngå sesongens andre tap torsdag.

– Det var noe i øynene på gutta i dag. Det var litt kontrollert galskap. Desto mer som går imot oss, desto bedre spiller vi, sa Åsen.

Marerittomgang

Det var duket for fest da Viking entret gressmatten foran et tilnærmet fullsatt hjemmestadion. Stavanger-publikumet skulle imidlertid få lite å feire de første 45 minuttene.

Knappe tre minutter var spilt da Eric Larsson ble felt inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Lehne Olsen var sikker fra elleve meter og sørget for 1-0.

Fire minutter senere satt også 2-0 i nettet. Åsen rev seg løs på første stolpe og nikket inn Marius Lundemos corner i nettet.

Tross en tøff start var håpet fortsatt ikke ute for de mørkeblå. Også i fjor havnet Viking under med 0-2 på 16. mai. Da vendte de til 3-2 mot Odd.

Både Sondre Auklend og Tripic så ut til å tenne håpet for vertene kort tid senere, men begge scoringene ble avblåst for offside på sistnevnte. Da kunne LSK i stedet øke til 3-0 før pausesignalet.

– 16.-maiskandale

Viking var slappe i frispillingen, og ballen endte i beina på Kitolano. Vingen tok touchet rundt Espen Bjørnsen Garnås og satt ballen enkelt til side for Patrik Gunnarsson.

– Det begynner å ligne en 16.-maiskandale i Stavanger, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Et energisk Viking-lag kom ut fra garderoben etter pausen og jaktet en redusering, og etter halvspilt omgang skaffet Tripic straffespark. Kapteinen tok selv ansvaret og sørget for 1-3 fra elleve meter.

Det var likevel ikke nok til å sørge for en ordentlig sluttspurt. På overtid kontret Knudtzon inn 4-1 og sørget for at LSK tok med seg samtlige tre poeng tilbake til Østlandet.