Mowinckel kjørte styggfort med startnummer 20 og tok ledelsen 44 hundredeler foran italienske Sofia Goggia.

– Hun knuser Goggia! Det her er helt ellevilt. Hun kan ha gjort det hun har drømt om hele livet, sier Viaplay-kommentator Henrik Jonassen.

Amerikanske Jaqcueline Wiles kjørte etter Mowinckel og endte 35 hundredeler bak den norske 31-åringen.

– Det er helt sykt deilig og jeg tror fortsatt ikke klarer å forstå det som skjer. Jeg vet at det er masse følelser inni meg som jeg ikke tør å la komme til overflaten ennå, for jeg vet ikke hvordan jeg skal «deale» med det, sier Mowinckel til Viaplay etter at rennet er avgjort.

– Det er helt, helt fantastisk, fortsetter hun.

Molde-jenta måpte i målområdet etter å ha sett tiden.

– Det er helt vanvittig. Hun skjønner ingenting, men det er rett og slett fordi hun har kjørt en helt vill runde, sier ekspertkommentator Bjørnar Neteland.

Sportssjef Claus Ryste sier følgende til VG om seieren som blir Norges første verdenscupseier denne sesongen:

– Det var ekte glede det der. Hun var veldig glad. Det var et utløp etter å ha vært litt bak hele sesongen. Det var mye følelser og ekte glede. Det at hun gjør det på den mest kjente utforen på kvinnesiden unner jeg henne av hele mitt hjerte.

– For en deilig skrell, sier Viaplay-ekspert Kjetil Jansrud.

– I dag er det ekstra imponerende. Hun blir ventende i over en time på star og hun ser helikopteret i luften. Denne utforen er tøff, det har disse to dagene vist, og for å vinne så må man kjøre den tøffeste linjen. Det at hun er 44 hundredeler foran er helt… Det viser hva hun er kapabel til, sier Ryste.

Mowinckel tar dermed Norges første verdenscupseier denne sesongen, både på kvinne- og herresiden.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det har jo blitt litt spørsmål fra media. Jeg blir veldig glad når vi har en «Sander» (Steen Olsen) som blir nummer fire og en Timon (Haugan) som blir nummer to. Men dette er Ragnhild sin seier. Det fortjener hun etter å ha snudd denne sesongen. Det er en betaling til hele laget og den skal nytes, sier sportssjefen.

31-åringen hadde fra før av tre verdenscupseirer i karrieren, men hadde aldri gått til topps i et utforrenn før lørdag.

Tidligere i rennet ble amerikanske Isabella Wright liggende helt stille i bakken etter at hun hoppet langt rett før en skarp sving.

I stor fart traff hun nettet og spratt ut igjen i løypa. Det skjer kun dagen etter at Mikaela Shiffrin falt. Wright falt i samme sving som Shiffrin.

En halvtimes tid senere kunne det amerikanske laget komme med en gladbeskjed:

– Det krever litt å felle denne jenta. Isabella Wright er tilbake i målområdet etter en tøff kræsj. Kun et kutt i haken, ikke noe problem, skriver de.

Claus Ryste, Norges sportssjef for alpint, sier det er «sjeldent mange» fall om dagen.

– Det kan ikke være sånn at 30–40 prosent av feltet går ut. Det er ikke bra for noen, sier Ryste.

Ryste sier det er et merkbart raskere før etter varmt vær som har gjort snøen mer «glasert»

Kaisa Vickhoff-Lie ligger ble nummer åtte i rennet. Hun lot seg ikke skremme av fallet til Wright.

– Nå har man blitt så vant til det, sier Vickhoff-Lie til Viaplay, som sier hun ikke så rennet til Wright.

Alpinsirkuset har vært preget av mange fall de siste ukene. Det startet med Aleksander Aamodt Kilde og Alexis Pinturault som begge falt stygt i Wengen for to uker siden. I samme renn var det flere fall og nesten ulykker. Siden den gang har slovenske Petra Vlhova falt og røket korsbåndet, mens Shiffrin falt fredag.