Bayern bekrefter både avgangen til Nagelsmann og ansettelsen av Tuchel på Twitter fredag kveld.

Nagelsmann har vært gjennom en periode med sportslige resultater som ikke er i tråd med den tyske klubbens ambisjoner.

Nagelsmann ble Bayern-trener tilbake i juli 2021 og ledet de rødkledde i 84 kamper. Sist helgs 1-2-tap for Leverkusen ble det siste han gjorde i rollen.

Kravene i den tyske storklubben er skyhøye. Nagelsmann har denne sesongen ledet laget i 37 kamper, de har scoret 112 mål og bare tapt tre ganger. På Tysklands pressekonferanse torsdag kveld sa Bayern- og Tyskland-kaptein Joshua Kimmich (27) at han var overrasket over nyhetene.

– Det er absolutt forståelig at dette er et hett tema. Jeg kan bare si at Julian Nagelsmann er en fremragende trener. Jeg har hatt noen virkelig topptrenere i min karriere. Men han er lett blant mine topp 3 beste trenere, sa Kimmich til pressen ifølge tyske Bild.

Det blir nå spekulert i om dette vil føre til en skikkelig managerrullering i fotball-europa. Antonio Conte lever ifølge britiske medier på lånt tid i Tottenham og flere har allerede spekulert i om Nagelsmann kan ta over for italieneren, som for øvrig havnet i et voldsomt klammeri med den nye Bayern-manageren.

Se situasjonen her:

Bayern møter Manchester City i kvartfinalen i mesterligaen og skal rett etter landslagspusen ta imot Borussia Dortmund i det som blir en kamp om å være serieleder i Bundesliga.

I forrige runde i Champions League beseiret den tyske fotballstorheten selveste Paris Saint-Germain.

Thomas Tuchel har stått uten jobb siden han fikk sparken i Premier League-klubben Chelsea i september i fjor.