Ruud var overlegen i duellen mot polske Hubert Hurkacz, som nettopp vant ATP 250-turneringen i Estoril forrige uke. Der røk Ruud (nummer ti på verdensrankingen) i semifinalen.

Hurkacz er rangert som nummer åtte på verdensrankingen og gikk seirende ut av det forrige oppgjøret mot Ruud i 2022 på hardcourt.

Men i den franske rivieraen i Monte-Carlo Masters – på Ruuds favorittunderlag – var nordmannen klart best.

– To strake sett mot en spiller som er i form om dagen – jeg er veldig fornøyd med nivået. Det gir selvtillit, sier Ruud til arrangøren etter seieren.

Hubert Hurkacz

Casper Ruuds motstander i tredje runde

Far og trener Christian Ruud er også godt fornøyd med prestasjonen mot Hurkacz.

– God kamp av Casper. Han spiller bunnsolid fra grunnlinjen og returnerer veldig godt i dag, oppsummerer Christian Ruud i en SMS til VG.

Verdenstier Ruud er også en ivrig golf-fan. Tennisstjernen skal nyte avansementet med å se på landsmann Viktor Hovland i major-turneringen Masters.

– Det ble ikke den lengste kampen i dag. Da har jeg litt ekstra tid til å slappe av og gjøre meg klar til i morgen. Det er Masters på TV i kveld. Jeg skal følge med på Hovland og alle andre. Det blir forhåpentligvis en behagelig og fin kveld før morgendagens kvartfinale, sier Ruud.

Viktor Hovland

Casper Ruud skal følge med på Hovland i major-turneringen Masters.

Ruud brukte kun én time og 13 minutter på å slå Polens beste tennisspiller på herresiden:

Grafikk: www.sofascore.com

Ruud brøt først i første sett og gikk opp til 4–3 i games. Etter å ha misbrukt to settballer på stillingen 5–4, satte han den tredje og tok åpningssettet.

I annet sett startet 25-åringen fra Snarøya enda bedre. Han brøt både ved første og andre anledning og holdt egen serve. Dermed gikk Ruud tidlig opp til 4–0.

Hurkacz holdt serven i settets femte og syvende game og reduserte til 2–5, før Ruud servet inn 6–2 og tok seg til kvartfinale i strake sett.

Husker du dette Ruud-slaget fra 2023?:

I kvartfinalen møter Ruud vinneren av Lorenzo Sonego og Ugo Humbert. I en eventuell semifinale kan nordmannen møte verdensener Novak Djokovic.

Monte-Carlo Masters er en turnering på ATP 1000-nivå. Før årets French Open skal Ruud også delta i to andre grusturneringer på samme nivå. Først Madrid Open senere i april, deretter Italian Open i Roma neste måned.