Slag, spark og demonterte, flyvende seter.

TV-bildene fra VM-kvalifiseringen på Maracanã Stadium i Rio de Janeiro natt til onsdag viste et komplett kaos på tribunen før kampstart mellom erkerivalene.

Mens nasjonalsangene ble spilt, brøt det ut full slåsskamp mellom brasilianske og argentinske fans.

Storkampen, som egentlig skulle startet 01.30 norsk tid, kom ikke i gang før nesten en halvtime på overtid.

Kampens eneste mål kom fra Argentinas Nicolas Otamendi i 63. minutt, som headet ballen inn etter en corner.

Spillere løp mot tribunen

Mens politifolk gikk inn blant folkemengden med batonger før kampstart, prøvde spillere fra begge land å snakke til publikum og roe ned situasjonen.

– Spillerne må bort til tribunen å roe ned ting fordi det er hendelser. Well, well, well, ballen har ikke rullet ennå, dette kan ikke rettferdiggjøres, skriver den spanske avisen Marca i sin live-oppdatering av kampen.

En video publisert av den argentinske kanalen Tyc Sports viser Argentina-keeper Emiliano Martínez som forsøker å hoppe opp på tribunen for å stoppe politet fra å bruke batonger mot supporterne:

Ifølge Guardian fikk enkelte fans panikk da politiet stormet til, og løp ut på banen. Ifølge avisen ble minst én såret person fraktet bort på båre.

Åtte personer ble pågrepet etter uroen, skriver AP.

Kampen ble sendt på VG+, og VGs kommentator Vegard Aulstad omtalte det han så som «skandalescener».

– Dette er kjipt og trist og leit å se på. Man skal ikke stå i tårer og i frykt når man er inne på dette fantastiske stadionet for å se to av verdens beste fotballag spille mot hverandre. Dette er fælt og ekkelt, rett og slett, sier han.

Messi: – Det er galskap

Superstjernen Lionel Messi valgte å forlate banen og ta med seg resten av det argentinske landslaget i garderoben mens kaoset pågikk.

Ifølge nyhetsbyrået AP ga argentinerne beskjed til vertene om at de ikke ville returnere før situasjonen hadde roet seg.

– Vi så hvordan de slo folk og mange spillere hadde familiemedlemmer i det området. Vi kunne ikke fokusere på å spille kampen, sa Messi etter kampen, ifølge ESPN, med henvisning til politiet.

– Vi bestemte oss for å forlate banen fordi det var umulig å spille under de forholdene. Vi gikk til garderoben fordi det var det beste for å roe ned situasjonen. En tragedie kunne hendt, sa stjernen videre.

Instagram skryter han av laget etter seieren, men skriver at kampen vil bli husket for «nok en undertrykkelse av argentinere i Brasil».

– Dette kan ikke tolereres, det er galskap og det må ta slutt nå!

FORLOT BANEN: Argentinas Enzo Fernández, Lionel Messi og Nicolás Otamendi. Foto: RICARDO MORAES / Reuters / NTB

Dårlig start for Brasil

Det brasilianske laget ble værende på banen mens kaoset pågikk.

Landet, som har vunnet VM fem ganger, har hatt en svært dårlig start på VM-kvalifiseringen. Det fortsatte i oppgjøret mot Argentina.

I det 81. minutt fikk Joelinton, som hadde blitt byttet inn drøye ti minutter tidligere, rødt kort, og laget måtte avslutte med ti mann.

Brasil ligger nå helt nede på sjetteplass i gruppen, som er den siste plassen som direktekvalifiserer til VM-deltakelse. De har kun klart å få med seg syv poeng på de seks første kampene og gikk på sitt tredje strake tap natt til onsdag.

Argentina troner nå øverst på tabellen i den søramerikanske VM-kvalifiseringen med 15 poeng, fulgt av Uruguay med 13 poeng.