Haaland stiller svært sjelden på pressekonferanser i forbindelse med kamper, både for klubb- og landslag.

Den norske stjernespissen fikk spørsmål fra VG om skadeperioden som han nylig har kommet tilbake fra. I over en måned ble spissen holdt ute av spill.

– Det var tøft. Fordi du blir vant til noe, og plutselig vet du ikke hva du skal gjøre. Du må bare fokusere på å trene. Samtidig handler det om å finne det positive i livet. Livet er nydelig og jeg har mange nydelige folk rundt meg som hjelper meg mye, sier Haaland.

Haaland hyller støtten fra sine nærmeste. Her fra en prisutdeling i London i mai 2023. Her er Haaland med blant andre Ivar Eggja (nummer to fra venstre), kjæresten Isabell Haugseng Johansen, pappa Alfie Haaland, rådgiver Egil Østenstad og agent Rafaela Pimenta. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

I 14 minutter satt Haaland og svarte på spørsmål fra norske, danske og engelske journalister. Dette var alt han ble spurt om:

Haaland stilte i en rosa treningsdrakt med Citys sponsor på, og smilte i møte møte med journalistene.

Han fremstod selvsikker og i godt humør, også når det ble fokus på ryktene om interessen fra Real Madrid og Barcelona.

– Jeg er veldig fornøyd, spesielt med folkene som er rundt meg. Manageren, direktørene, styret... De er en gruppe med fantastiske folk. Jeg er veldig fornøyd, må jeg si. Hvis jeg sier det nå så blir det sikkert store overskrifter i morgen, men man vet aldri hva fremtiden bringer. Jeg er fornøyd og du kan skrive dette, men du kan også skrive alt jeg sa tidligere.

Erling Braut Haaland

På tirsdagens pressekonferanse.

Han svarte blant annet på hvordan han holder seg motivert:

– Du kan tenke på det på to måter: Jeg kom hit og vant alt, men jeg er bare 23 år. Jeg har fått smaken på å vinne alt. Jeg ønsker å gjøre det igjen. Så enkelt er det, sier Haaland.

– Jeg har bommet på mange store sjanser. Det kommer jeg til å gjøre. Folk kommer til å kritisere meg. Skal jeg tenke på det? Nei. Jeg må fokusere på å score flere mål, sier Haaland.

– Det er mye jeg kan bli bedre på. Alt, faktisk. Mange sier jeg er god foran mål, men jeg bommet på verdens største sjanse for to dager siden, sier Haaland.

City-manager Pep Guardiola snakket først:

– Vi er mer vant til å være komfortable med ballen sammen. Men samtidig, når Kevin (De Bruyne) har ballen og har Erling foran seg... Han har 40 meter å løpe på og farten til å løpe 40 meter.. Gi ham ballen! Send ham én mot én mot keeperen eller midtstopperen, selvsagt er vi nødt til å bruke det. Vi visste det da vi kjøpte Erling at vi kan bruke det og at vi må gjøre det.

Haaland og City møter FCK på hjemmebane onsdag, en kamp som blir som en transportetappe å regne etter 3–1-seieren på bortebane.

– Vi slet forrige sesong der, nå spilte vi en veldig god kamp. Jeg vet hvor vanskelig det var for Bayern og Manchester United. Jeg vet godt hvor sterke der, sier Guardiola på pressekonferansen.

Guardiola sier at Jack Grealish ikke blir klar til kampen onsdag på grunn. av skade.

– Jeg husker i minste første sesonger i Barcelona, så var jeg sikker på å nå semifinalen. Å nå semifinalen nå er så vanskelig. Managerene og lagene er bedre nå enn da jeg ankom, sier Guardiola.

Se pressekonferansen i sin helhet her: