Tromsøs eneste volleyballproff, Petter Østvik, går en travel tid i møte. Østvik spiller for den sveitsiske klubben Volley Schönenwerd, som er klar for både sluttspillfinale og cupfinale.

– Det er cupfinale mot Volley Amriswil 6. april. Så starter sluttspillfinalene helga etter. Da er det best av fem kamper. Motstanderen der er ikke klar enda, det får vi vite på lørdag, sier Østvik, som sier han ikke er overrasket over lagets sterke sesong.

Ikke vunnet cupen før

– Vi visste at vi hadde et solid lag. De vant serien i fjor og beholdt stammen i laget. Men både cup- og seriefinale er kanskje litt overraskende, sier den tidligere BK Tromsø-spilleren.

Hva henger høyest, serien eller cupen?

– Det er vel vanligvis serien som er det gjeveste, men laget har ikke vunnet cupen før så vil være stort. Det er ikke den største arenaen, men billettene ble solgt på ei uke og det kommer rundt 2000 mennesker, sier Østvik, som har funnet seg godt til rette i klubben som holder til rundt 40 minutter med bil unna Zürich og er åpen for å forlenge oppholdet.

– Jeg har kontrakt kun ut denne sesongen, men har vært i samtaler med klubben. Jeg tror jeg er ønsket med videre, men klubben er i en vanskelig situasjon nå, sier Østvik, som er bosatt i den tysktalende delen av Sveits.

– Jeg hadde to år med tysk videregående, og det går ganske bra med tysken. Jeg prøver å lære meg litt og det er jo lettere enn fransk, sier Østvik, som tidligere har spilt for den franske klubben Fréjus Var Volley.

25-åringen er godt med fornøyd med egne prestasjoner denne sesongen.

– Det har gått ganske bra, og jeg har prestert ganske godt. Jeg er vel blant de beste midtspillerne på statistikken. Det er kanskje den beste sesongen jeg har hatt i utlandet, sier Østvik på telefon fra Sveits, mellom dagens to økter med laget.

Håper på EM

Også sommeren vil stå i volleyballens tegn for Østvik, som er en viktig brikke for det norske landslaget.

– Vi skal spille EM-kvalik i august, så sommeren blir nok brukt til trening og kamper, sier Østvik, som tror Norge har en bra mulighet til å nå mesterskapet.

– Ja, det tror jeg. Vi har en god startsekser. Vi møter Tsjekkia og Montenegro. Tsjekkia er et solid lag som alltid pleier å komme seg til EM. Jeg tror vi skal slå Montenegro og spille jevnt med Tsjekkia, sier Petter Østvik.