Dagbladet meldte først om siktelsen mandag kveld.

I en pressemelding skriver politiet i Sør-Vest at en siktelse ble tatt ut 21. desember 2023.

– Det er tatt ut siktelse for kroppskrenkelse i saken vi etterforsker mot Gjert Ingebrigtsen. Jeg ønsker ikke å gå inn på hvorfor vi har tatt ut siktelse mot ham. Dette er en del av etterforskningen, og vi ønsker ikke å kommentere dette på nåværende tidspunkt, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

Ingbrigtsen har fremdeles kun status som mistenkt i en annen sak som gjelder mishandling i nære relasjoner.

Ifølge Braut Våge har saken med kroppskrenkelse en foreldelsesfrist på to år. Saker med mishandling i nære relasjoner foreldes etter 10 år, men her kan fristen bli utvidet.

Braut Våge skriver også at etterforskningen nå går inn i en avsluttende fase. Til VG sier hun at det fortsatt gjenstår avhør. Men politiet satser på å være ferdig med etterforskningen før påske.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

John Christian Elden bekrefter at det før nyttår ble tatt ut siktelse for en hendelse mot én fornærmet. Dette skal Ingebrigtsen ha fått forklart seg om.

– Vi antar som tidligere sagt at dette vil falle bort når endelig avgjørelse foreligger. Ut over det avstår vi fra kommentarer mens saken etterforskes, skriver Elden i en SMS til VG.

Ifølge Elden risikerer Ingebrigtsen en bot for hendelsen.

Også bistandsadvokaten til fem av de syv Ingebrigtsen-barna, Mette Yvonne Larsen, bekrefter at foreligger en siktelse. Hun skriver videre til VG at saken etterforskes fullt ut.

– Etter min oppfatning er ikke dette noe som vil falle bort, heller tvert imot, sier Larsen til NRK.

John Christian Elden

Forsvarsadvokat for Gjert Ingebrigtsen

Mette Yvonne Larsen

Bistandsadvokat for fire av barna

Politiet satte i fjor høst i gang etterforskning av den kjente friidrettstreneren etter at løpersønnene Henrik, Filip og Jakob i VG fortalte om opplevelser med frykt, ubehag og vold i oppveksten. Gjert Ingebrigtsen har hele veien benektet anklagene.

Det ble opprettet sak på paragraf 282 i straffeloven  som handler om mishandling i nære relasjoner, og dekker blant annet vold og andre krenkelser.

I slutten av november hadde alle barna status som fornærmede. Gjert Ingebrigtsen var da mistenkt.

Gjert Ingebrigtsen var positiv til etterforskningen da han ble intervjuet av VG i fjor høst.

– Politiet vil undersøke sønnenes påstander. Hvordan ser du på det?

– Det håper jeg inderlig. Jeg tror ikke det blir en etterforskning. Men de er hjertelig velkomne til å undersøke så mye de vil. De vil aldri finne noe. Det synes jeg er helt fint, det skulle vært gjort for lenge siden, med tanke på alle ryktene som er der ute, svarte Ingebrigtsen.