Det bekrefter AS Roma onsdag.

Nordmannen har blitt enig om en avtale med den italienske hovedstadsklubben som strekker seg til sommeren 2027.

Han er på utgående kontrakt med Bodø/Glimt, og vil slutte seg til Roma i januar.

– Jeg har presset på for dette, fordi jeg virkelig ville bli en Roma-spiller - og endelig kan jeg si at jeg er det, sier Solbakken i pressemeldingen.

Solbakken kom til Bodø/Glimt fra Ranheim i 2020 og har gjort sakene sine svært bra i den gule drakten. Han var med på å vinne to strake seriegull og var en viktig del av laget som overrasket i conferenceligaen sist sesong.

Der var Solbakken svært delaktig da Glimt knuste nettopp Roma 6-1 på Aspmyra i oktober i fjor.

Tror du Solbakken lykkes i Serie A?

– Roma skilte seg ut for meg fra starten. Jeg tror virkelig på utsiktene og planene for klubben, og jeg ønsket å være en del av det, sier nordmannen.

– Jeg kommer hit for å lære og forbedre meg, men jeg vil også vise hva jeg er i stand til. Roma-fansen er de beste jeg har møtt, og jeg kan ikke vente med å spille for laget deres, fortsetter han.

Romas daglige leder Tiago Pinto sier følgende om sin nye signering:

– Alderen hans, egenskapene hans og potensialet stemmer med det vi ønsker for prosjektet vårt: Ola har store tekniske ferdigheter og er velsignet med fysiske egenskaper som gjør ham til en moderne fotballspiller, legger han til.

Pinto hevder det har vært kamp om Solbakkens underskrift.

– En rekke forskjellige klubber har vært interessert i ham, og til slutt har han valgt å slutte seg til Roma. Det kan vi bare være veldig fornøyde med, sier han.