Da VG tar opp Bobbs situasjon med Pep Guardiola, svarer City-manageren før han har fått spørsmålet.

– Jeg ser ham hver dag på trening. Jeg er veldig fornøyd, sier han med trykk på ordet «veldig».

– Konkurransen her er tøff, for hver eneste spiller er på et skyhøyt nivå. Men det er første gang (i hans karriere) at han trener med førstelaget hver eneste dag. Han må fortsette med det, lære, være positiv, det er ingen tvil. Til slutt er det minuttene jeg gir og prestasjonene hans som dikterer fremtiden hans. Men jeg har vært veldig, veldig fornøyd fra hans første dag med oss.

Det er to måneder siden Bobb fikk karrierens første og største opptur:

Men siden har det vært svært stille fra den unge, lovende og driblesterke City-unggutten. En rekke City-stjerner har returnert fra skade, og Bobb har ikke fått noen innhopp de siste fem kampene for klubblaget.

Neste uke skal landslagssjef Ståle Solbakken ta ut nok en landslagstropp til to kamper i november.

Da VG snakket med Solbakken sist uke, svarte han at han måtte ringe storklubben for å få vite mer om situasjonen til Bobb.

Han sa også at han skal legge en kabal med U21-landslagstrener Jan Peder Jalland, ettersom Bobb er aktuell for å bli med også i den troppen.

Nå sier landslagssjefen at de samtalene er unnagjort.

– Jeg har fått en rapport. Det handlet om å få et helhetsbilde av Oscars hverdag. Det blir en totalvurdering. Men det er ikke umulig at han blir tatt ut på A-landslaget igjen, nei, sier Solbakken.

På spørsmål om han savner at Bobb har spilletid i kamp, svarer han slik:

– Fordelen til Oscar er at han trener med noen av verdens beste spillere hver dag. Minuset er at når de kommer tilbake fra skader, så blir det trangere om spilletiden, sier landslagssjefen.

PS. Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.