Rosenborg fjernet hovedtrener Eirik Horneland (nå assistent i Brann) sist sommer. Da fikk assistenttrener Karl Oskar Emberland fortsette i stillingen uten arbeidsplikt.

Denne uken leverte Emberland stevning mot Rosenborg. Han mener å ha krav på en sluttpakke som tilsvarer lønn frem til sommeren dette året.

– RBK har påstått at han har ferie ut 2021, og ikke gitt ham noen reelle arbeidsoppgaver. Han har blitt fratatt arbeidsplikten, selv om han ønsker å jobbe. I praksis har de sagt ham opp for å unngå å etterbetale lønnen han har krav på, sier Emberlands advokat Mette Yvonne Larsen til VG.

Rosenborg mener at Emberland har fått det han skal ha.

– Vi stiller oss uforstående til at Emberland tar ut stevning. Men vi skal gi vårt tilsvar, så får domstolen behandle saken, skriver Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, i en SMS.

ADVOKAT: Mette Yvonne Larsen representerer Karl Oskar Emberland i stevningen mot Rosenborg. Foto: Helge Mikalsen

Emberland og Yvonne Larsen hevder derimot at Rosenborg skylder ham et sted mellom én og 1,4 millioner kroner.

– De har utbetalt lønn for 2020, men ikke sluttvederlaget som tilsvarer lønn frem til sommeren 2021, ifølge kontrakten, sier Yvonne Larsen.

– Han har krav på et sluttvederlag om arbeidstakers engasjement avvikles mellom andre og tredje år. Det har ikke Rosenborg betalt, legger hun til.

Emberland har selv ikke besvart VGs henvendelser.

Sommeren 2018 fikk Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun sparken som Rosenborg-trenere. De endte med å ta klubben til retten. Der ble det forlik med hemmelig innhold.