Striden om hvem som tar gullet i Toppserien denne sesongen avgjøres søndag og kun ett poeng skiller de tre gullkandidatene før siste serierunde:

  • Vålerenga står med 35 poeng på toppen og +21 i måforskjell

  • Rosenborg står også med 35 poeng, men har dårligere målforskjell enn Vålerenga (+17)

  • Avaldsnes har 34 poeng og +14 i målforskjell

Regnestykket for trønderne er relativt enkelt før sesongens siste kamp blåses i gang: De må ta igjen fire plussmål på Vålerenga for å kapre seriegullet hvis begge lag vinner sine kamper.

Hvordan har de tenkt til å løse det underveis i kampen?

– Jeg har ikke tenkt så lengt, men vi må jo bare gå inn der for å vinne kampen, sier RBK-trener Steinar Lein (49) til VG.

Slik gikk møtet mellom gullrivalene i oktober:

Trøndernes motstander på søndag er Klepp – et «godt hjemmelag» ifølge Lein.

– Vi må bare forberede oss best mulig og spille en utrolig god kamp, så får vi telle opp etterpå, sier han.

49-åringen tror ikke det er noen god idé å informere spillerne for mye om hva som foregår i Vålerenga og Avaldsnes’ kamper.

– Det å begynne å flakke ut til både Bergen og Oslo... Vi må være dønn til stede på Jæren, vi, sier han bestemt.

Men hvor mye ønsker spillerne selv å vite om resultatene som påvirker dem?

– Huff, helst ingenting for min del! sier keeper Kristine Nøstmo og ler.

Hun tror det er individuelt hvor mye man ønsker å vite - noen får høye skuldre, andre ikke. Rosenborg bør ha fokus på seg selv og å vinne sin kamp, mener hun.

– Vi må frem og score mange mål. Det vet vi på forhånd, så får vi bare gjøre det vi kan og se hva resultatet blir i den andre kampen etterpå, sier Julie Blakstad.

– Så du vil ikke vite noe?

– Nei, jeg tror egentlig bare det blir en stressfaktor, sier 19-åringen.

Til tross for at det blir en nervepirrende sesongavslutning, gleder de seg over det de opplever som en økt interesse rundt Toppserien som følge av den jevne gullstriden.

– Det har jo vært flere sånne avslutninger i Eliteserien tidligere, som den gangen gullet ble avgjort på mål mellom Rosenborg og Vålerenga, sier Lein og tenker tilbake til trøndernes seriegull i 2004.

Da stod begge lag med 48 poeng og +18 i målforskjell etter siste serierunde, men Rosenborg ble seriemester på flere scorede mål enn Vålerenga (52 mot 40).

Lein håper naturligvis det vipper i trøndernes favør også 16 år senere, men alt i alt er han fornøyd med det laget har prestert i sin første sesong etter navnebyttet fra Trondheims-Ørn.

– Vi har hatt en fantastisk sesong. Vi skulle ønske vi hadde gått videre i cupen også, men vi har utviklet oss som lag og uansett hvordan det går, har vi hatt en bra sesong. Det er mye å bygge videre på, sier han og legger til:

– Men når vi er nære, så ønsker vi selvfølgelig å ta det aller gjeveste.

Den jevne gullkampen i Toppserien kan du følge hos VG Live til helgen.

Toppserien-runden starter klokken 13 på søndag og slik kan du følge de tre gullkandidatenes kamper: