Ettersom Hamilton forsvinner til Ferrari etter sesongen, har Mercedes et ledig ratt.

Samtidig har ryktene gått de siste ukene om muligheten for at verdensmester Verstappen kan komme til å forlate Red Bull-teamet, blant annet som en følge av Horner-saken.

Faren Jos Verstappen har uttalt at hele Red Bull-teamet kan gå i oppløsning om sjefen Christian Horner blir sittende. Han anklaget også Horner for å være den som skaper problemene.

Nå har Toto Wolff uttalt seg til Fox Sports Australia. Der legger han ut om hvordan han i Formel 3 i 2014 så nederlenderens potensiale og var i forhandlinger med faren Jos Verstappen – men at de da allerede hadde fått et tilbud fra Red Bull-systemet – som han ikke kunne konkurrere med.

Wolff legger heller ikke skjul på at Verstappen er førstevalget hans – om Verstappen skulle velge å gå fra Red Bull.

På spørsmål om sirkelen kan bli sluttet mellom Verstappen og Mercedes ti år etter, svarer Wolff:

– Absolutt. Så jeg tror det er noe som må skje på et visst tidspunkt, men vi vet ikke når.

Verdensmester Max Verstappen. Foto: MARK PETERSON / Reuters / NTB

Mercedes-sjefen kan ikke utelukke andre kandidater som Fernando Alonso, Carlos Sainz og Formel 2-føreren Andrea Kimi Antonelli, skriver motorsport.com.

Toto Wolff mener at forholdet mellom han og Verstappen-familien er den beste. I kaoset rundt Red Bull og Christian Horner har det oppstått spekulasjoner om at Max Verstappen kan forlate teamet.

– Jeg tror vi alltid har hatt respekt for hverandre, og Jos og jeg har også samme type humor. Jeg tror det viktigste er at vi begge ikke liker tull, sier Wolff om pappa Verstappen.

– Jos vet mer om racing enn jeg gjør, og hva med Max! Kanskje jeg vet litt mer om å drive en organisasjon. Det er uheldig at det var de øyeblikkene av rivalisering, men kanskje de også ville ha opptrådt slik hvis de var i min posisjon, og jeg vil alltid forsvare min egen fører, sier han den dype rivaliseringen mellom Mercedes-fører Hamilton og Red Bull-fører Verstappen i 2021.

– Hvis du ser på Max de siste to årene, er det ingen som engang er i nærheten av ham. Som fører kan du heller ikke klare deg uten en god bil, motor og team rundt deg. Max er i den posisjonen nå, innrømmer Toto Wolff, som har hatt en tung innledning på 2024-sesongen som Mercedes-sjef. Sist helg kom ingen av bilene til mål i Australia.

Verstappen derimot startet sesongen med to seirer – før bremsene sviktet tidlig i løpet i Australia.

Om halvannen uke er det Formel 1-løp i Japan.