Det er Carlsen selv som melder dette på Twitter mandag kveld:

– Jeg har trukket meg fra turneringen. Jeg har alltid likt å spille i St Louis Chess Club og håper å være tilbake i fremtiden, skriver den norske verdensmesteren.

Magnus Carlsen tapte søndag for amerikaneren Hans Niemann i sitt tredje parti i St. Louis.

Carlsen har også koblet en video med Jose Mourinho til tweeten sin. Der sier Mourinho:

«Hvis jeg sier noe, er jeg i trøbbel.»

– Sjokkerende nyheter, skriver sjakkeksperten Tarjei J. Svensen på Twitter.

– Tweeten taler for seg, skriver Svensen i en annen tweet.

Slik kommenterte sjakk-eksperten Olimpiu Urcan tapet:

– Det må være flaut for verdensmesteren å tape for meg - jeg føler med ham, sa Niemann etterpå ifølge chess24. Amerikaneren er rangert som nummer 49 i verden.

NRK-eksperten Torstein Bae spekulerer i hva som er årsaken til at Carlsen trekker seg. Han tror det har noe med Niemann-partiet å gjøre:

Bae går enda lengre og skriver:

– Det mest nærliggende pt er at Magnus mener Niemann jukset under gårsdagens parti (fikk hjelp av program). Men dette er ikke uttalt og er selvsagt en svært dramatisk påstand på aller øverste nivå.

Senere la Bae ut denne tweeten:

NRK-eksperten undrer også på hva arrangøren gjør:

– Spørsmålet blir også hvordan arrangøren reagerer på dette. Det er slett ikke kurant å trekke seg uten begrunnelse. Rammer også Niemann, som får seier mot Magnus strøket. Mens Nepo kan smile som får tap mot Magnus strøket.

Chess24 skriver noe av det samme som Bae:

– Det er åpenbart ... at Magnus mistenker urent spill, men ikke er villig til å komme med en offentlig anklage. Dagen før tapte han mot Hans Niemann etter en 53-partiers ubeseiret rekke.

Mandag kveld norsk tid kommenterte Hans Niemann Carlsens exit. Han sier at han er overrasket, og at han aldri har hørt om en toppspiller som har trukket seg fra en turnering. Dette sier amerikaneren ifølge chess24:

Carlsens russiske venn og VM-motstander Jan Nepomnjasjtsjij sier i et intervju med arrangørene i St. Louis mandag kveld dette om Niemanns spill mot Carlsen:

– Mer enn imponerende.

Flere sjakkeksperter på nettet mener at det er en støtte til nordmannen og hans mulige mistanker. Carlsens trener Peter Heine Nielsen har retweetet verdensmesterens melding på Twitter - uten å utdype nærmere.

Ifølge Tarjei J. Svensen uttalte Hikaru Nakamura seg slik på sin Twitch-kanal mandag kveld:

Chess24-ekspert Lawrence Trent mener at det ikke er noen grunn til mistanke:

– Jeg så hele partiet. Jeg beklager, han kunne godt ha spilt det partiet. Det var ingenting spesielt med måten Hans spilte partiet på.

Ifølge arrangørene kommer Carlsens tre partier i turneringen gjelde i ratingen - men ikke resultatene.

Faren Henrik Carlsen henviser til sønnens tweet i en melding til VG.