Chelsea har slitt stort denne sesongen.

Fem poeng på de seks første Premier League-kampene var fasit før kveldens kamp, men i vest-London-derbyet mot Fulham skulle endelig en opptur komme.

Mykhailo Mudryk første Chelsea-scoring i Premier League utløste jubel tidlig i den første omgangen.

Ett minutt og 21 sekunder senere doblet Armando Broja ledelsen for Chelsea og sørget for at laget vant 2–0.

– Som spiss vil du alltid score. Det er fantastisk følelse å score i et derby, sier Broja til Sky Sports etter kampen.

De elleville minuttene gjorde at Chelsea tok sin andre seier for sesongen og scoret sine første Premier League-mål siden 3–0-seieren mot Luton den 25. august. Det er over én måned siden.

Hele september gikk laget uten å score ett eneste mål. Dette var også Chelsea-trener Pochettino sin første borteseier i Premier League etter 14 strake uten seier. Sist borteseier kom som Tottenham-trener i 2019.

– Når dine offensive spillere scorer er det veldig bra. Det var snakk om tid. Seieren kom på et viktig tidspunkt, sier treneren til Viaplay på spørsmål om måltørken den siste tiden.

Chelsea-fansen gleder seg nok ekstra over scoringen til Mudryk i kampen. Kantspilleren har slitt siden den store overgangen til London-klubben, men avsluttet et nydelig Chelsea-angrep på 1–0-målet.

Scoringen kom etter 1027 målløse minutter i Chelsea-trøyen i alle turneringer for Mudryk.

– For en lettelse det vil være for Mudryk, skrev BBC.

Ukraineren ble senere ble byttet ut til pause. Det grunnet en kjenning, bekreftet Pochettino i etterkant.

DOBLET: Broja, som erstattet en suspendert Nicolas Jackson, scoret kampens andre mål. Foto: DAVID CLIFF / EPA / NTB

Kampens andre målscorer Broja har slitt med spilletiden denne sesongen, men tuppet inn 2–0 etter en tabbe i Fulham-forsvaret. Også han ble byttet ut etter å tilsynelatende ha kjent på en skade. Målet var hans første siden oktober 2022.

Fulham, som har hatt en godkjent sesongstart, presset på i den andre omgangen, men klarte ikke å sette ballen i mål. Laget faller ned til en 13.-plass etter kampen. Chelsea klatrer på sin side opp til 11.-plass.