– Alt går bra, melder Hegerberg på Twitter like før klokken 22 tirsdag kveld.

– Tar ingen sjanser nå, skriver hun videre.

Hegerberg satte seg ned på gresset og tok seg til høyre lår. Det var umiddelbart klart at hun måtte byttes ut.

– Jeg er ikke bekymret. Jeg kjenner kroppen min. Det er ikke vits i å pushe noen grenser, sier Ada Stolsmo Hegerberg til NRK etter kampslutt.

Lyon-spilleren gikk imidlertid selv av banen. Hun ble erstattet av Karina Sævik, som laget ett mål. Arsenal-profilen Frida Maanum scoret de to øvrige, det siste i det 95. minutt til 3–3.

– Det går veldig bra. Det er litt klassisk at det er en muskel som strakk seg. Jeg har vært ute noen måneder nå, så da kan det skje. Nå skal jeg hjem og lege den. Det kommer til å gå bra, sier Hegerberg til NRK.

Men 27-åringen smilte litt da hun passerte pressesonen side om side med Emilie Haavi i raske steg etter kampen.

Kampen mot Sverige er Norges siste før fotball-VM i New Zealand og Australia.

3–3! Frida Maanum har nettopp utlignet til 3–3 og gratuleres av Julie Blakstad. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Hegerberg var tilbake etter skade da Norge sist uke møtte Spania i treningskamp. Den gang scoret hun Norges første mål. Det var Hegerbergs første landskamp siden hun måtte ut med skade mot Belgia tidlig i september i 2022. Hun gjorde comeback på sitt klubblag Lyon den 25. mars.

Tomålsscorer Frida Maanum er i superform hundre dager før VM starter.

– Jeg tror at når man er i god «flow», så er det lettere å holde på formen også, sier Maanum til VG.

Det var liv på stadion. «Heia Sverige» runget fra mange av de over 10.000 tilskuerne på Gamla Ullevi nær Göteborg sentrum.

Norges kaptein Maren Mjelde er stolt av at de kom tilbake etter at de lå under 3–2.

– Det viser jo mentalitet. Vi møtte Sverige, de er ranket som nummer tre i verden. Det å score tre mål mot Sverige på bortebane er det ikke mange som klarer, sier Mjelde til VG.

Og overtidsscoringen reddet kvelden til landslagskapteinen.

– Vi scorer tre mål og kommer tilbake på slutten, men det er en bismak der. Det er irriterende å slippe inn tre mål, og måten vi gjør det på. Da vi gikk opp til 2–1 føler jeg vi hadde bra kontroll. Så slipper vi dem inn igjen i matchen og de scorer to. Heldigvis får vi ett mål på slutten, sier Mjelde.

Hun mener det er bra de har møtt god motstand i de to siste kampene før VM.

– Det er erfaringen vi trenger. Det er her nivået ligger på de beste i VM. Nå har alle fått kjenne det på kroppen, så er jeg ganske sikker på at man personlig må finne ut av en del ting, og som lag, sier Mjelde til VG.

NORSK JUBEL: Norge snudde til 2–1-ledelse i 2. omgang. Her jubler spillerne etter at Karina Sævik (t.v.) har headet inn det andre målet. Hun gratuleres av Emilie Haavi, Thea Bjelde, Tuva Hansen og Ingrid Syrstad Engen. Foto: Lise Åserud / NTB

Vertene var best i 1. omgang tirsdag kveld. Allerede etter to og ett halvt minutt kom de til en sjanse da Thea Bjelde ble lurt. Tre minutter etter var Sverige frempå igjen. Og etter 16 minutter satt ballen i mål.

Det var svenskenes store stjerne og Barcelona-spiller Fridolina Rolfö som scoret. Mathilde Harviken spilte en dårlig pasning til Vilde Bøe Risa som ikke fikk kontroll på ballen. Rolfö snappet den og gikk på mål, hun dro seg mellom Harviken og Bøe Risa og avsluttet fra et par meter og sendte ballen i mål med et langt ben.

Norges første mulighet kom etter 37 minutter, da Emilie Haavi kom til en solid avslutningsmulighet, men det ble for spiss vinkel.

Det var et helt nytt norsk lag som kom på banen i 2. omgang - og snudde kampen:

  • 1–1: Vilde Bøe Risa la inn fra venstresiden, og Frida Maanum satte ballen i nettmaskene fra kort hold. 1–1.

  • 1–2: Etter en times spill headet Hegerbergs erstatter Karina Sævik ballen i mål etter et flott innlegg fra Julie Blakstad.

Norge la seg i 5–4–1-formasjon og prøvde å ri av det svenske presset - men i det 83. minutt utlignet til 2–2 Nathalie Björn etter corner.

På overtid satte Olivia Schough inn 3–2 etter å ha lurt Thea Bjelde og skutt vakkert i mål.

Norge spilte uten sin Barcelona-stjerne Caroline Graham Hansen, som måtte melde forfall til disse to landskampene som følge av knesmerter.

Har du sett denne lekkerbisken fra herrenes landslagskaptein? Som også er klubbkamperat med tomålsscorer Frida Maanum i Arsenal: