Mol/Sørum vant med settsifrene 21-19, 18-21, 15-11 i en tøff og jevn kamp.

– Det satt langt inne. Jeg slet med krampe foran det avgjørende settet. Det var utrolig deilig å vinne. Nå gjelder det å restituere seg til finalen i morgen, sa Anders Mol til NTB etter semifinaleseieren.

– Vi har et sterkt samarbeid og kommuniserer godt, og vi er ofte er best i avgjørende faser i en kamp, sa Mol på spørsmål om hemmeligheten bak parets suksess.

Etter at lagene hadde fulgt hverandre lenge, viste Anders Mol seg fram mot slutten av det første settet. Først hadde han et serveess, før han hadde en monsterblokk som ga nordmennene overtaket og til slutt settseier med 21-19.

Tre kamper

I det andre settet ble kampbildet nærmest likt det første. Det norske paret fikk et lite overtak først mot slutten av settet med to poeng, men polakkene klarte å snu trenden og reddet i land settet med 21-18.

I det korte tredje settet var nordmennene i en tidlig føring og polakkene spilte så krampen bokstavelig tok dem. De begynte å gjøre feil og ga Mol/Sørum overtaket. Mol og Sørum sikret settet og kampen med 15-11.

Mol/Sørum hadde spilt to kamper før semifinalen, mens Bryl/Losiak bare hadde spilt en kamp.

– Det er ikke så mye igjen på tanken, og tre kamper på en dag er galskap. Polakkene ga oss en god kamp, men det er alltid morsomt å spille her, sa Christian Sørum til arrangørene.

Seks finaler

– Det er ikke så heldig med tre kamper på kort tid på en og samme dag. Den ene kampen gikk jo ett av settene til 33-31. Gutta viste styrke og er i sin sjette av seks mulige finaler i år, sa trener Jetmund Berntsen.

I finalen venter vinneren av oppgjøret Miles Partain/Andrew Benesh fra USA og George Wanderley/André Stein fra Brasil.

Tidligere på dagen hadde den norske sandvolleyballduoen slått den østerrikske duoen Julian Hörl/Alexander Horst i strake sett i åttedelsfinalen, før det ble seier over det sterke paret qatarske Cherif Younousse og Ahmed Tijan med 2-1 i en svært spennende kamp.