Etter lørdagens seier på sprinten, gikk Thingnes Bø først ut på søndagens jaktstart i de finske skogene.

Med det utgangspunktet var han den åpenbare favoritten, og selv med tre bom hadde han få problemer med å leve opp til det favorittstempelet.

– Det blir bare deiligere og deiligere å vinne, sier Thingnes Bø til TV 2.

SØNDAGENS PALL: Johannes Thingnes Bø (i midten) kunne juble for nok en seier. Sturla Holm Lægreid (t.v.) ble nummer to, foran franske Emilien Jacquelin (t.h.). Foto: KIMMO BRANDT / EPA

Thingnes Bø fikk en perfekt start på jaktstarten med to fulle hus, men forfølger Sturla Holm Lægreid holdt seg rundt én strafferunde i tid bak da også han fulgte på de to første skytingene.

Da Thingnes Bø fikk en hårfin bom på den tredje skytingen åpnet muligheten seg for Lægreid. Dessverre for sistnevnte fikk også han én bom på det siste skuddet, og da kom Thingnes Bø inn til siste skyting med en ledelse på omtrent halvminuttet.

Der kom det to bom for stryningen, som igjen inviterte Lægreid inn i seierskampen. Heller ikke denne gangen tok han var på muligheten, og med én ny bom gikk han ut drøye ti sekunder bak Thingnes Bø.

Franske Emilien Jacquelin øynet det øverste steget på pallen på siste skyting, men den regjerende verdensmesteren på jaktstart fikk i likhet med Thingnes Bø to bom. Forbannet banket han løs på geværet, før han gikk ut over 40 sekunder bak Thingnes Bø.

– Jeg bommet to på siste skyting og det synes jeg var litt unødvendig. Da ga jeg matchballen til dem. I dag gikk det, men de neste gangene går ikke det. Da er det noen andre som tar den muligheten. I dag var det jeg som hadde flaks, sier Thingnes Bø.

I relativt ensom majestet gikk Thingnes Bø inn til sin 54. verdenscupseier, 19,2 sekunder foran Lægreid. Jacquelin ble nummer tre, 47,3 sekunder bak.