Kjetil Rekdals danske assistent gir seg etter to år i Vålerenga. 47-åringen signerte som Rekdals assistent i januar i fjor. De to har tidligere jobbet sammen i tyske Kaiserslautern.

GIR SEG: Vålerengas assistenttrener Michael Schjønberg. Foto: Digitalsport

Dansken, med 44 landskamper for Danmark, har fått mye ros for sin rolle på Valle de to siste sesongene. Men partene er nå enige om å avslutte samarbeidet, melder klubben på sine nettsider.— Vålerenga Fotball vil takke Michael for en flott innsats disse to årene og ønske han lykke til videre, skriver Vålerenga i en pressemelding.

Tidligere i sommer skrev Aftenposten at Schjønberg var aktuell for større jobber enn assistentjobben på Valle.

Trener Kjetil Rekdal takker dansken for innsatsen.

— Han har gjort en kjempejobb for Vålerenga. Michael har vært ekstremt dyktig til å rydde opp i garderoben. Han har fått inn disiplin og profesjonalitet, og det har vært en viktig og stor jobb, sier Rekdal.

Han forteller at det ikke ligger dramatikk bak avgjørelsen.

— Vi har ingenting å utsette på jobben Michael har gjort her. Men dette er en totalvurdering fra klubben. Vi har landet på at det er riktig å stoppe etter to år. Det er ingen uenigheter eller dramatikk bak det, sier Rekdal til Aftenposten.

Schjønberg har tidligere vært sportsdirektør i Kaiserslautern og FC Vestsjælland. Han har også trent klubber som Herfølge BK, Hannover (midlertidig) og FC Vestsjælland.