Nina Løseth imponerte i verdenscuprennet i slalåm i Åre og tok sin annen pallplass i karrieren med tredjeplass søndag, men tror hun har mer å gå på.

Ålesund-jenta, som lå på annenplass etter første omgang, kjørte sterkt i annen omgang, men tapte mye tid til Hansdotter fra starten av. Fra midtveis hentet hun seg inn igjen og sikret pallplassen. Kun slovakiske Vlhova, som overrasket stort, og Hansdotter var foran med henholdsvis 65 og seks hundredeler foran.

– Jeg har aldri startet så sent i annen omgang før. Jeg klarte det sånn noenlunde bra. Det var trygt og solid. Jeg føler selv at jeg har mer å gå på, kanskje ta større risiko, sier Løseth til NTB.

God posisjon

Løseth var i posisjon til å sikre seg sin beste verdenscupplassering i karrieren. Fra før hadde den norske alpinisten en tredjeplass fra slalåm i Zagreb i januar som sitt beste resultat. Aldri før hadde hun hatt et bedre utgangspunkt foran en annen omgang.

– Det var deilig å kjenne at jeg lever, at sommerfuglene var der. Det kjennes veldig bra å gjøre et så bra løp, sier Løseth.

For to uker siden endte den norske jenta på 8.— og 17.-plass i to slalåmrenn i Aspen. Det var hun lite fornøyd med og mente at selvtilliten i disiplinen ikke var til stede. Hard jobbing har fått den på plass igjen.

– Jeg har fått god støtte av laget rundt meg. Det har hjulpet meg til å komme tilbake på topp. Jeg har blant annet brukt en mental trener, sier Løseth.

God form

Løseth har vist god form så langt denne sesongen, selv om hun føler selv at det har gått trått i slalåm fram til søndagens renn. I storslalåm har hun satt karrierebeste i de to siste rennene. Lørdag fulgte hun opp 6.-plassen fra Aspen med 5.-plass.

– Jeg føler jeg virkelig har bygd på storslalåmen når slalåmen har gått dårlig. Det er godt å ha to disipliner å lene seg på. I storslalåm har det godt bra i nesten hele år, avslutter Løseth.

(©NTB)