— Vi fikk bud på Jakob fra en annen klubb enn Hammarby, men vi opplevde ikke budet som høyt nok. Hammarby hadde et ønske om å låne ham, og da gjorde vi en handel med dem, i og med at vi hadde snust på Rennie tidligere, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Jakob Orlov svarer følgende på BTs spørsmål om han helst hadde sett at han ble solgt og ikke lånt ut:

— Ja, det hadde vel vært en foretrukket løsning. Men dette er bra for meg og min familie uansett. Hammarby er en stor klubb med bra fres på tribunene!

— Rask og sterk

Jakob Orlov var Branns toppscorer i 2014-sesongen, og er også spissen med klart best målsnitt i årets sesong. Men Lars Arne Nilsen har definert svensken som bortimot uaktuell i hans 4-3-3-formasjon, og tirsdag kveld sendte Brann ham på lån til den svenske Allsvenskan-klubben Hammarby.

I retur får de en spiller som ikke kan skilte til samme statistikk. Siden Amadaiya Rennie kom til Sverige i 2011, har han kun scoret ett eneste mål på øverste nivå. Han scoret seks ganger for Hammarby i fjor, da klubben rykket opp fra nest øverste nivå. Da startet han elleve av kampene. Siden har han spilt relativt lite og ikke scoret.

— Dette er en spiller vi har sett, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

- Har du sett ham?

— Det er flere av oss som har sett kamper med ham. Det er ikke så lenge siden. Han er en rask og sterk kantspiller, som er god én-mot-én. Han er et veldig godt alternativ for oss ut i fra sammensetningen av stallen.

Rennie kan spille spiss, men også høyrekant. Han har ikke vært fast på laget i noen av sine to sesonger i Hammarby.

- Vet ingenting om Rennie

Orlov vil ikke svare på om han nå håper å overbevise så mye i Allsvenskan at det ender med et salg til Hammarby. Men det er på det rene at svensken har merket seg Lars Arne Nilsens uttalelser om at Orlov er en typisk 4-4-2-spiss.

- Er du enig i det?

— Nei. Jeg har spilt alene på topp før, og klart meg bra som ensom spiss i Allsvenskan. Men klart, vi har hatt en dialog hele veien. Jeg har stått på og har gjort mitt beste for å spille.

Rune Soltvedt sier dette på spørsmål om han ser for seg at Orlov kommer tilbake til Bergen etter sesongen:

— Man skal aldri si aldri. Det har vært vanskelig for Jakob, alt dette rundt spilletid må Lars Arne (Nilsen) svare for, men vi har hatt mange spisser og han har vært et lite stykke bak i køen. Men typen Jakob skulle vi ha likt å ha her i gruppen, sier Soltvedt

Orlov ble Brann-spiller tidlig i Rikard Norlings trenerperiode. Han kom fra den svenske toppdivisjonsklubben Gefle i januar 2014. Han kostet fire millioner kroner, etter å ha scoret rundt ti mål i mange sesonger på rad for den lille Allsvenskan-klubben Gefle. Han laget ni scoringer for Brann i fjor.

Orlov følger naturlig nok med på svensk fotball, men kunne ikke hjelpe da BT spurte om hva han visste om Amadiya Rennie:

— Jeg vet ingenting om ham, om jeg skal være ærlig.

Se Ballspark: