– I første omgang hadde vi tre-fire store sjanser og var farlige, selv om ikke alltid spillet var helt topp. Etter pause tok vi fortjent ledelsen, men ble litt feige etterpå, og Lyn tok over initiativet. Men så gjorde to av innbytterne våre en god jobb og avgjorde kampen med 2-0-scoringen. Så totalt sett en veldig fortjent seier, og en ekstra fjør i hatten for både spillere og supportere i og med at det var et lag som Lyn som stod på motsatt banehalvdel, sier EIK-trener Bengt Sæternes etter kampen.

Som spiller hadde han alltid et godt tak på Lyn, og har blant annet senket dem med hattrick i cupfinalen. Søndag slo han dem igjen, nå som trener.

Egersund holdt oppe sin gode hjemmestatistikk da laget søndag vant 2-0 over Lyn. En seier som gjerne kunne vært større etter et utall av brente sjanser før pause, men der også oslolaget hadde sine muligheter på stillingen 1-0. Etter at kampen hadde vært nokså jevn det første kvarteret kom sjansene på løpende bånd for Egersund fram mot pause. Christian Andreasen hadde en dobbelsjanse han så avgjort burde ha scoret på etter at han først snappet et slurvete tilbakespill fra Victor Johansen. Noen minutter senere var Johansen heldig som ikke fikk marsjordre da han dro ned Andreasen, som hadde klar bane til mål. Andreasen fikk også en tredje sjanse til å score etter et raid fra Espen Rasmussen, men avslutningen ble for løs, og Lyns keeper Tarjei Omenås fikk kastet seg og reddet.

Omenås holdt Lyn inne i kampen før pause, og leverte flere redninger av god klasse. Men kanskje var han også heldig som slapp med gult kort etter at han bevisst sendte Dennis Nielsen i bakken, etter en duell, der Lyn-keeperen tydeligvis følte at hjemmelagets danske midtstopper hadde vært for tøff. I det hele tatt var Lyns spillere i perioder mest opptatt av å klage til dommer Cosmin Dima, i det som ble en omgang preget av mange tøffe oppgjør i gjestenes straffefelt.

Noen minutter senere var Omenås igjen i aksjon da han reddet foran Kim Robert Nyborg, som var farlig framme nok en gang like etter med en heading som gikk hårfint til side for mål. Lyns eneste skikkelige sjanse før halvtid kom da Armin Sistek headet over på en retur fra Egersunds keeper Jonas Høidahl.

I andre omgang ble kampen litt jevnere, men Egersund fortsatte å ha initiativet. Derfor var det svært fortjent at tigrene tok ledelsen etter rundt en times spill. Lyns forsvar fikk bare halvklarert et forsøk fra Espen Rasmussen, og på returen fikk Kenneth Grande god tid til å prikke inn et skudd med venstrebeinet, som føk utagbart inn i hjørnet til venstre for Omenås.

Etter scoringen hadde Lyn sin klart beste periode i kampen, og Egersund var flere ganger heldig som ikke mistet ledelsen. Armin Sistek, som i perioder ble veldig alene mot Egersunds robuste midtforsvar, ropte på straffespark etter en duell med Dennis Nielsen. Ved en anledning reddet målscorer Grande på streken etter en corner, mens Nielsen nær hadde sendt ballen i eget nett med en heading som strøk like utenfor. Et kvarter før slutt hadde så Lyn en ball i mål, men Sistek ble korrekt avblåst for offside.

Dermed ble det Egersund som avgjorde kampen til sin fordel da innbytter Espen Skogen vakkert stupheadet inn 2-0 etter innlegg fra en annen innbytter, Henning Romslo.

Egersund er nå oppe på 32 poeng, noe som gir tredjeplass bak Åsane og Vard Haugesund. Lyn derimot fortsetter å slite på bortebane, og har fortsatt bare to poeng ned til nedrykksstreken.

Kampfakta: Egersund – Lyn 2-0 (0-0)