Manchester City-Tottenham 4–1

Argentineren scoret alle fire målene da Manchester City banket Tottenham 4–1 i Premier League lørdag. Dermed troner også Agüero øverst på listen over Europas mest effektive spisser de 365 siste dagene.

— Agüero har alle muligheter til å bli en av de tre-fire viktigste spillerne i verden. Han er en utrolig spiller og kunne scoret to-tre ganger til i dag, var attesten fra City-manager Manuel Pellegrini etter spissens målshow hjemme mot Tottenham.

Det er fotballspillere som scorer på bestilling. Sergio Agüero er en slik. Det samme er Real Madrids ustoppelige Cristiano Ronaldo.

Argentineren scoret fire for City midt på dagen lørdag. Noen timer senere noterte Cristiano Ronaldo seg for to nye mål da Real Madrid utklasset Levante med 5–0 på bortebane. Dermed har 29-åringen utrolig 15 mål på syv seriekamper.

Foran Zlatan og CR7

Aftenposten har sett på tallene til toppscorerne i Europas fem store ligaer de siste 365 dagene: Antall mål i klubbkamper i alle turneringer delt på totalt antall spilte minutter siden 19. oktober i fjor.

Skadeutsatte Agüero har mindre spilletid enn de fleste andre. Men ingen er i nærheten av å være så effektive når de først spiller.

Det går drøyt 70 minutter mellom hver gang 26-åringen scorer (se egen fakta).

Han er Europas meste effektive spiss, foran Zlatan Ibrahimovic og nevnte Cristiano Ronaldo.

— Denne tilhører laget, sa Agüero etter å ha mottatt bestemannsprisen mot Tottenham.

— De hjalp meg å score alle målene, fastslo han.

Agüero scoret to av fire mål på straffespark i en kamp som inneholdt det meste: Fire straffespark. To straffebom (en av Agüero). Fem mål. Utvisning. Og mange omdiskuterte dommeravgjørelser. Det var et fyrverkeri av en fotballkamp, den hadde alt, og det var meget fortjent at City vant kampen.

Agüero ble, fortjent nok, hyllet over alt. På seks kamper mot Tottenham har han ni mål. Og med sitt firemålsshow mot London-klubben ble han også tidenes mestscorende Manchester City-spiller i Premier League.

Landsmann Carlos Tévez stoppet på 58 mål før han dro til Juventus og Italia.

Agüero har nå 61 mål på 95 kamper.

Chelsea-kontroll

City er tabelltoer i Premier League, fem poeng bak Chelsea. José Mourinhos lag koblet tidlig grepet borte mot Brede Hangelands Crystal Palace. Nordmannen fikk endelig sjansen igjen fra start og måtte skuffet registrere at Oscars fantastiske frispark gikk i mål før det var spilt syv minutter.

Cesc Fàbregas økte til 2–0 og kampen var avgjort. Trodde alle.

Fraizer Campbell reduserte rett før slutt og skapte litt spenning i sluttminuttene. Men Chelsea red stormen av, lag som ledes av Mourinho pleier som regel å gjøre det.

Chelsea har syv seire og en uavgjort etter åtte runder. De kontrollerer Premier League.

Men Sergio Agüero og Manchester City vil garantert ha et ord med i laget.

FAKTA:

Så ofte scorer superspissene

Så effektive har storscorerne i Europas fem største ligaer vært siden 19. oktober 2013. Vi har tatt med alle klubbkamper i alle turneringer.