Selv om vi gikk ubeseiret gjennom semifinalen (måtte strengt tatt spille fem kamper likevel) har vi nå hatt over en ukes opphold. Det er litt lenge midt i et sluttspill, spesielt mellom semifinale og finale. Jeg skrev i forrige blogginnlegg at det ikke påvirker oss, vi har hvilt litt og trent bra for å forberede oss til finalen. Men nå er ihvertfall jeg ivrig etter å komme i gang igjen.

I sluttspillet har du tre typer dager. Du har kampdag, hvor alt fokus er på å prestere. Du har dagen før kamp, hvor man passer på å spise godt, legge seg tidlig og lade opp til kampdagen. Resten er bare dager, ubetydlige dager hvor man bare går rundt og venter på at det skal komme en ny kamp.

I seriespillet finnes det mange slike dager, men i sluttspillet pleier de å være sjeldne. Det er litt av sjarmen med sluttspillet, at kampene kommer annenhver dag og hvile er mangelvare. I årets sluttspill så langt synes jeg at det har blitt mange «dager». Vi vant med fire strake mot Stjernen og en 4-5 strake mot Vålerenga. Det har derfor naturlig nok blitt noen dager med venting i mellom seriene, naturlig nok.

Ventingen er altså over. Vi møter Storhamar i finalen og det kommer til å bli litt spesielt, ihvertfall for et par av spillerne i Oilers. Vi har fem spillere på laget som har spilt for Storhamar og tre av dem er født og oppvokst på Hamar.

Snorre Hallem er såpass gammel at han var med på storhetstiden til Storhamar på 90— og 00-tallet, men Martin Huse, Mats Mostue, Kristian Forsberg og jeg var alle med da Storhamar vant sin siste tittel i 2008. Det blir helt klart noe spesielt for alle oss å møte gamleklubben vår i en NM-finale. Jeg tilbrakte 7 år på Hamar fra jeg var 16 år gammel og lærte meg utrolig mye som ishockeyspiller i de årene. Jeg tror aldri at jeg hadde vært der jeg er nå hvis jeg ikke hadde tatt valget om å flytte til Hamar for å lære litt av mentaliteten til Torbjørn Orskaug, Petter Thoresen, Alexander Smirnov og andre trenere jeg hadde der opp gjennom årene.

Vi slo Storhamar fire av fem ganger i seriespillet, uten at det betyr noen verdens ting akkurat nå. De har et godt lag med masse teknisk gode spillere. Jeg kunne analysert flere av deres styrker, men jeg tror at det er viktigere å konsentrere meg på den jobben vi skal gjøre. Vi er også et godt lag med masse av gode spillere, så lenge vi leverer varene og er vanskelige å møte så tror jeg dette kommer til å ordne seg. Kom igjen nå, la oss bare få komme i gang.