Petter Solberg sikret seg 15 verdifulle poeng fra de innledende heatene under VM-runden på Lånkebanen søndag.

Dermed øker spydebergmannen ledelsen i VM-sammendraget. Hans nærmeste rival i sammenlagtkampen, Andreas Bakkerud fikk nemlig bare med seg ni poeng før semifinalen og finalen kjøres senere søndag. Før årets åttende VM-runde ledet Solberg med 46 poeng på landsmannen.

Svenske Timmy Hansen, firer i VM så langt, var best totalt i de fire heatene, og sikret seg 16 poeng. Han er imidlertid hele 53 poeng bak VM-leder Solberg.

De to første heatene ble kjørt lørdag. Solberg vant det første, mens Hansen var raskest i det andre. I solsteken søndag tok Hansen første stikk, mens Solberg var suveren i det fjerde.

Petter Solberg valgte å gå rett ut i jokerrunden i heat tre og passerte alle konkurrentene foruten Mattias Ekström. Bakkerud fikk en tung start på søndagen da han ble stengt i alternativsporet. Med 13.-bestetid, var bergenseren under press før det siste heatet.

Tre norske i semifinale

Der vant Bakkerud sitt heat og sikret seg semifinaleplass. Den plassen var aldri truet for Solberg, som gikk rett i tet i sitt løp. Den seieren var aldri truet der østfoldingen fosset fram i det han fikk det grønne lyset.

– En av mine aller beste starter noensinne, kanskje den beste, sa Solberg til NTB om den perfekte starten der konkurrentene nærmest sto igjen på startstreken.

– Men jeg må jo vise meg fram litt når vi kjører hjemme i Norge, gliste Solberg.

I semifinalen møtes de to nordmennene. Solberg står i første rekke sammen med russeren Timur Timerzjanov. Bakkerud står i rekken bak. I den andre semifinalen skal Henning Solberg ut mot helgens bestemann så langt, Timmy Hansen. Storebror Solberg er nummer elleve etter de fire innledende rundene.

Styrer mot EM-tittelen

Tommy Rustad, som viser at han henger med også mot VM-førerne, har styrket sine sjanser i jakten på EM-tittelen. Etter de innledende heatene har hakadølen passert sammenlagtleder Jéròme Grosset-Janin med ett poeng.

Rustad hanket inn 16 EM-poeng mot Janins 13. Før runden ledet franskmannen Janin med to poeng.

Beste oppladning til en semifinale: Søvn. Iallfall for Tommy Rustad. Veteranen stakk til sengs før han skulle fortsette jakten på EM-seieren.

(©NTB)