EIK-ARENDAL 3-2

Seieren var veldig fortjent, selv om det drøyde til ett kvarter gjensto av ordinær tid før EIK fikk utlignet Arendals 1-0-ledelse.

Sørlendingenes scoring kom etter en situasjon der keeper Jonas Høidahl feilberegnet en utboksing. Ballen gikk rett til Arendals toppscorer Marius Henriksen, som enkelt kunne sette ballen i tomt mål.

— Ble stengt

— Jeg ble stengt av en Arendal-angriper, og følte at jeg skulle hatt frispark i situasjonen, sier EIK-keeperen, og fortsetter:

— Heldigvis fikk ikke scoringen innvirkning på kampresultatet.

EIK klarte å etablere et visst trykk på Arendals mål fram mot pause, og var veldig nær utligning da Thomas Leidland stupheadet hårfint utenfor etter et fint innlegg fra Stian Ingebrethsen.

I andre omgang fortsatte EIK å dominere banespillet, men skapte lite foran Arendals mål før Mathias Perttamo ble satt inn etter et kvarters spill. Den målfarlige spissen fikk først et forsøk fint blokkert av Anders Hegaard Larsen, men utlignet da et kvarter gjensto etter nok en fin pasning fra Stian Ingebrethsen.

Krampe

I ekstraomgangene tok EIK en tidlig ledelse på et skudd fra Thomas Leidland som forandret retning i en Arendal-forsvarer, mens Perttamo scoret sitt andre for dagen noen minutter senere alene med keeper.

Et Arendal-lag som nok var litt redusert på grunn av skader og suspensjoner hadde hatt svært lite å by på framover så langt i kampen, men reduserte bare fire minutter senere ved innbytter Ole Marius Håbestad. Resten av kampen prøvde Arendal så godt de kunne å få inn en utligning mot et slitent EIK-lag, men klarte aldri å trykke på nok til at det ble skikkelig farlig foran EIK-målet.

Bengt Sæternes måtte se flere av sine spillere kjempe mot krampe i sluttminuttene, og var lettet da dommeren blåste av kampen:

— Vi gjorde ingen god første omgang, men fikk justert etter hvert og skapte mange sjanser. Så slik sett var det fortjent at vi gikk videre. Vi ble litt stresset etter Arendals redusering, men kontrollerer rimelig bra selv med mange trøtte bein, sier EIK-treneren.

Kampfakta:

EIK - Arendal 3-2 (e.e.o.)

Idrettsparken, 410 tilskuere

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL, god

Målene: 0-1 Marius Bruun Henriksen (22), 1-1 Mathias Perttamo (74), 2-1 Thomas Leidland (91), 3-1 Mathias Perttamo (95), 3-2 Ole Marius Håbestad (99)

Gule kort: Ole Marius Gundersen og Chris Safari, begge Arendal