— Vi har fått tilbud fra mange klubber og agenter, og hatt interessante samtaler med flere, sier far og rådgiver Paal Diskerud.

Mandag meldte Rosenborg at Mix forlater klubben, etter at man ikke var blitt enige om en ny kontrakt. Tirsdag sa Erik Hoftun til adressa.no at klubben er i samtaler med mulige erstattere for midtbanespilleren.

Valgte ut fire lag

Selv har Mix i følge far og rådgiver Paal Diskerud "et antall muligheter". I etterkant av runden med interesserte klubber, ble søket snevret betraktelig inn.

— Mix valgte ut fire lag og ligaer han helst ville konsentrere seg om, sier Diskerud.

Ett av disse fire lagene var Rosenborg. I tillegg skal et av de andre lagene signalisert at de ikke lenger kan vente på en avklaring. Derfor står trolig kun to av de prioriterte klubbene igjen.

— Det er det nærliggende å tro ja. Dersom det da er sant at Rosenborgs dør er stengt. RBK og Mix har stått noe fra hverandre, men ikke lenger enn at jeg har trodd at det enkelt hadde vært mulig å komme fram til en enighet - som vi gjorde forrige gang kontrakten hans gikk ut, sier han.

Døra bittelitt på gløtt

Likevel tyder mye på at midtbanespillerens tid i Rosenborg er forbi. Før jul solgte han huset sitt på Stubban, og nå var ikke Rosenborg lenger villig til å vente på et svar.

Men Erik Hoftun åpner for at situasjonen kan endre seg.

— Man vet aldri i fotball. Dersom vi har kommet et stykke ut i januar og ikke hentet noen nye - samtidig som Mix ikke har skrevet under for noen andre, så kan det være vi snakker sammen igjen. Vi går videre med andre nå, men man vet ikke hva som skjer om tre uker, sier Hoftun.

Landslaget viktig for klubbvalg

En viktig faktor for Mix i søket etter ny klubb, har vært ønsket om å prioritere spill for landslaget like høyt som klubbfotball de neste fire årene. I tillegg har 24-åringen et ønske om å ikke følge den samme lysløypa ut i Europa som de fleste andre norske fotballproffene — typisk til England, Nederland eller Tyskland.

— Det skal være noe annerledes, noe som utfordrer ham litt særskilt også utenfor fotballbanen. Det er stor sjanse for at USA kommer seg til prøve-VM og VM i Russland, og sånn sett vil det være en fordel å ha noen med god kjennskap til forholdene der. Derfor fikk jeg beskjed av Mix om å sjekke det russiske markedet - spesielt Moskva, hvor ikke reisebelastningen er for stor. Jeg ble bedt om å sjekke Qatar også. De skal arrangere det påfølgende verdensmesterskapet, og et halvår der kunne vært spennende, sier Diskerud.