Men keeperen rakk å slette en mer enn 20 år gammel rekord. Den 38 år gamle superveteranen trengte bare å holde buret rent i 181 sekunder mot Torino for å slå tidligere Milan-keeper Sebastiano Rossis mer enn 20 år gamle rekord.

Det hadde Buffon ingen problemer med, og dermed skrev han et lite stykke italiensk fotballhistorie.

Gianluigi Buffon satte ny rekord for antall minutter uten baklengs da Juventus møtte Torino søndag. Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Den gamle rekorden lød på 929 minutter, og da Andrea Berlotti scoret fra straffemerket etter 48 minutter hadde Buffon spilt 973 minutter, eller drøyt 16 timer, uten å slippe inn mål.Siste baklengs i serien for keeperen kom mot Sampdoria 10. januar.

Morata-dobbel

Baklengsmålet fikk heller ingen betydning for Italias store formlag. Midtbanestjernen Paul Pogba ga bortelaget ledelsen etter 33 minutter, og kort tid før pause doblet Sami Khedira Juventus' ledelse.

Like etter hvilen skapte Berlotti kamp igjen, men etter snaut halvspilt omgang punkterte Álvaro Morata kampen til fordel for serielederen.

Samme mann satte inn mål nummer fire etter 77 minutter, og 4-1 ble også sluttresultatet.

Det eneste negative var at målscorer Khedira fikk direkte rødt like før slutt, og må stå over viktige kamper i innspurten.

Styrer mot nedrykk

Juventus har nå spilt 20 kamper uten tap i serien og 19 av dem har endt med seier. Den vanvittige rekken har sendt dem til topps på tabellen etter en dårlig start på sesongen, og bare Napoli kan hindre dem i å vinne sitt femte strake seriegull.

I øvrige kamper søndag tok Atalanta et stort steg vekk fra nedrykksstriden da de slo Bologna 2-0 hjemme, mens Hellas Verona nesten er garantert nedrykk etter 1-2-tap for dumpekandidat Carpi på hjemmebane.

Ellers spilte Frosinone og Fiorentina 0-0, Sassuolo og Udinese 1-1, mens Sampdoria tapte 0-1 hjemme for Chievo. (©NTB)