Med over 300 tilreisende supportere i ryggen vant Egersund 1-0 over Lyn på Bislett, i en kamp som aldri var særlig god, men som hadde nok av dramatikk. Det var første gang Egersund spilte seriekamp i hovedstaden, og etter kampen var det mange blide fjes å se, både blant spillere og supportere.

— Det var fantastisk moro, med så stor støtte på tribunen. Vi opptrår som planlagt, og ligger disiplinert, og selv om vi nok hadde marginene litt med oss var det slett ikke ufortjent at vi vant, mente EIKs midtbanespiller Jostein Salvesen, som la igjen mange liter svette i den glodvarme gryta på Bislett.

Flere gode sjanser

Etter en rolig første halvtime våknet kampen til live det siste kvarteret fram mot pause. Først hadde Armin Sistek kampens første store sjanse med et langskudd som smalt i stolpen, før samme mann så vidt ble hindret alene med EIKs keeper Jonas Høidahl. EIK hadde også to bra sjanser, på langskudd fra Jostein Salvesen og Henning Romslo, som Lyns sisteskanse Thomas Sandsør så vidt fikk slått til corner.

Etter pause var det Lyn som dominerte første kvarteret, og Sistek måtte igjen se at stolpen stod i veien for et bra forsøk, mens EIKs Mathias Perttamo hadde en heading fra god posisjon som keeper reddet.

Straffe

Rundt ti minutter ut i omgangen fikk Lyn et noe billig straffe, men Jonas Høidahl reddet Rune Isaksens ellevemeterspark. Og bare minutter senere scoret EIK seiersmålet da Stian Vigrestad prikket et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren inn i Lyn-keeperens høyre hjørne. Gjestenes mange supportere havnet i ekstase, mens Lyn febrilsk prøvde å utligne med å slå høye baller framover mot spissene. Det ble det ikke resultat av, selv om EIKs spillere ble veldig slitne mot slutten. Dermed fikk egersundslaget sin første borteseier for sesongen, og gikk opp på fjerde plass på tabellen, tre poeng bak ledende Fyllingsdalen.

For Lyn var kampen nok et tilbakeslag etter en sesongåpning som har vært mye dårligere enn forventet. Det tidligere topplaget ligger bare to poeng over nedrykksstreken, og bør også være bekymret for at under 500 av klubbens supportere fant det bryet verdt å møte opp i det fine været.